Vești bune. Incidenţa se menţine la nivel de scenariu verde în municipiul Iași

joi, 29 aprilie 2021, 01:55
2 MIN
 Vești bune. Incidenţa se menţine la nivel de scenariu verde în municipiul Iași

În continuare, se menţine trendul descendent al ratei de incidenţă la nivelul municipiului Iaşi, fiind foarte aproape de scenariul verde şi ridicarea restricţiilor. Incidenţa raportată ieri a fost de 1,44 cazuri/1.000 locuitori, faţă de 1,49 de cazuri/1.000 de locuitori, înregistrată în ziua anterioară. Doar două comune se mai aflau în scenariul roşu de restricţii, respectiv Costeşti şi Tansa.

Ieri, la nivelul judeţului au fost raportate 69 de noi cazuri, dintre care 35 sunt din municipiul Iaşi. Numărul deceselor înregistrate zilnic în ultima perioadă variază între două şi trei cazuri. La fel şi în cazul gradului de ocupare a paturilor în secţiile ATI, ieri, din nou erau libere 14 locuri. Cu toate acestea, personalul medical implicat în pandemie se simte epuizat. "Sunt atâtea luni de efort maxim, este normal să fie aşa. Dar iată că astăzi am avut şi o surpriză plăcută. Asociaţia Tuna şi Şcoala Gimnazială Spectrum au pus mâna de la mâna pentru 500 de pachete care au fost oferite pentru toţi oamenii din linia întâi. Un mare mulţumesc şi respect, spun ei pentru eforturile medicale şi implicarea fiecăruia dintre ei pentru că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase să primească, să ajute şi să vindece oameni încercaţi de virusul care ne-a dat vieţile peste cap. Un gest frumos, apreciat de toţi angajaţii şi binevenit în prag de sărbători, pe care le dorim cu toţii liniştite şi cu sănătate", a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

La Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, ieri, nu erau ocupate paturile ATI. Patru bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul în staţia de dializă de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" Iaşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie “Elena Doamna" Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate două dintre cele trei paturi ATI. În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria" Iaşi, era ocupat doar un pat ATI. De asemenea, potrivit raportărilor, în cadrul campaniei de vaccinare pe 27 aprilie au fost vaccinate 2.930 de persoane. Dintre acestea, 2.376 de persoane au primit doza I şi 554 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 322 de reacţii adverse uşoare.

Comentarii