Veşti proaste pentru aderarea la Schengen. Ce scrie FAZ despre migraţia ilegală

vineri, 13 ianuarie 2023, 17:41
1 MIN
 Veşti proaste pentru aderarea la Schengen. Ce scrie FAZ despre migraţia ilegală

Bulgaria este principală poartă a migraţiei ilegale din Balcanii de Vest, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), analizând datele publicate de Frontex chiar azi. 

FAZ anunţă că, la reuniunea din 9-10 februarie a liderilor Uniunii Europene, se va discuta despre problemele migraţiei ilegale. „Originea migranţilor înregistraţi pe ruta Balcanilor de Vest sugerează, de asemenea, că graniţa terestră cu Bulgaria este principala poartă de intrare în Uniunea Europeană.

Cea mai mare parte (94.000) au fost sirieni; cu aproximativ 3,5 milioane, ei sunt cel mai mare grup de refugiaţi din Turcia. Afganii şi turcii au venit de obicei în UE în acest fel.

În decembrie, Austria şi Ţările de Jos au respins propunerea Comisiei UE de admitere a Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. Ambele ţări s-au referit în special la deficienţele din Bulgaria. Şefii de stat şi de guvern din UE vor să discute despre migraţie la o întâlnire specială din 9 şi 10 februarie.

O întrebare va fi atunci dacă Comisia UE ar trebui să-şi folosească bugetul pentru a finanţa construcţia de bariere fizice de frontieră”, scrie FAZ.

Vezi mai multe pe defapt.ro

 

 

 

 

 

 

Comentarii