Vezi dacă şi strada ta este pe listă! Demarează cea mai mare investiţie publică din istoria comunei Miroslava

miercuri, 15 noiembrie 2023, 14:15
3 MIN
 Vezi dacă şi strada ta este pe listă! Demarează cea mai mare investiţie publică din istoria comunei Miroslava

S-au deschis ofertele pentru extinderea majoră a sistemului de canalizare din cea mai mare comună a judeţului, Miroslava. Este vorba de peste 120 de străzi din toate satele comunei (VEZI LISTA LA FINAL), valoarea proiectului fiind de circa 66 milioane de lei, fiind ca valoare cea mai mare investiţie publică din comună, potrivit primarului Dan Niţă.

Banii sunt fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Detaliile investiţiei au fost postate pe pagina publică de Facebook a comunei:

«Săptămâna aceasta a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei pentru extinderea sistemului de canalizare cu fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). La procedura organizată de Primăria Comunei Miroslava a depus ofertă tehnico-economică Asocierea Casrep SRL (lider) – UT4FB Control SRL. Alte două firme sau asocieri de firme s-au mai arătat interesate de licitaţie, dar nu au depus oferte. Valoarea totală estimată a licitaţiei este de 66.177.275,51 lei. Durata estimată a lucrărilor este de 24 luni de la ordinul de începere a acestora. La final vor fi realizaţi 51.091 metri de reţea de canalizare, 6.481 metri de conducte de refulare ape uzate, 23 staţii de pompare apă uzată şi 2.150 racorduri.

Cererea de finanţare a fost depusă pe 21 decembrie 2022, fiind cel mai mare proiect de investiţii din istoria Comunei Miroslava. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice care nu au fost incluse în proiectele de acest gen finanţate prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare şi al Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Un alt proiect major de extindere a sistemului de canalizare din comună este finanţat prin intermediul Programul Operaţional Infrastructură Mare, fiind implementat de ApaVital. Lucrările au fost demarate în luna iunie 2022, vizează satele Balciu, Horpaz, Miroslava şi Valea Adâncă şi sunt incluse în lotul II pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a Municipiului Iaşi – Zona Sud. Durata de execuţie este de 20 de luni. În total vor fi realizaţi 23.189 metri de reţea de canalizare, 15 staţii de pompare, 931 de racorduri şi 7.229 metri de conducte de refulare ape uzate.

Primăria desfăşoară un proiect de extindere a reţelei de canalizare şi prin intermediul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Lucrările se desfăşoară în satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului şi Voroveşti, durata de execuţie fiind de 24 de luni. La final vor fi realizaţi 31.205 metri de reţea de canalizare gravitaţională, 5.353 metri de conducte de refulare şi 13 staţii de pompare ape uzate.

Cele trei proiecte de extindere a sistemului de canalizare sunt de durată şi presupun inclusiv devieri de circulaţie şi racordări ale proprietăţilor. Primăria Comunei Miroslava roagă insistent locatarii de pe străzile incluse în cadrul proiectelor menţionate să realizeze cât mai repede racordarea proprietăţilor la celelalte sisteme de utilităţi, adică apă potabilă, gaze naturale şi energie electrică. Carosabilul va fi adus la forma iniţială doar după finalizarea lucrărilor privind utilităţile ale tuturor proprietăţilor de pe respectivele străzi. Reamintim faptul că legislaţia în vigoare nu permite primăriei să efectueze investiţii pe străzile private.»

Comentarii