PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Victime ale sălbăticiunilor stârnite de foame: bieţi lupi şi urşi atacaţi şi mâncaţi de săteni!

vineri, 21 ianuarie 2022, 14:03
2 MIN

* Ca în fiecare iarnă, la vremea asta, frigul, vântul şi foamea fac ca mii de sălbăticiuni să-şi părăsească locurile de hibernare şi să pornească la vânătoare, în căutarea unor vietăţi nevinovate, cu sânge cald. Tocmai am aflat de la corespondenţii noştri că zeci de săteni din Consumatori, cu foame şi sete în priviri şi cu furci şi securi în mâini, au atacat cu sălbăticie o haită de sărmani lupi înfometaţi şi slăbiţi, făcând prăpăd printre bietele patrupede nevinovate. În acelaşi timp, nişte localnici sălbatici din Machitori au părăsit localitatea de domiciliu şi au plecat în munţi, precum strămoşii lor în vremurile de restrişte în care dădeau turcii, tătarii sau, mai rău, ruşii şi comuniştii; acolo, după o pândă de câteva ore, au reuşit să captureze un urs deosebit de crud (cel puţin aşa a declarat unul dintre ei, care spune că ar fi preferat să fie ceva mai copt), pe care l-au legat şi l-au târât la bufet, unde l-au schimbat pe rachiu.

* De obicei, vara, când temperaturile cresc peste media intervalului de prognoză, iar Indicatorul de Temperatură şi Umiditate ITU depăşeşte pragul de 80 de unităţi, mulţi cetăţeni suferă, fiindcă starea de disconfort termic se accentuează; din acest motiv, autorităţile amenajează în locurile aglomerate corturi speciale anti-caniculă, în care cei aflaţi în pragul leşinului pot beneficia de umbră, răcoare şi apă. Alţi corespondenţi ne-au informat că, deoarece se consideră oameni gospodari, care fac vara sanie şi iarna car, unii primari din ţară au instalat cu puţine zile în urmă, în plină lună Gerar, corturi anti-caniculă în localităţile lor, pentru binele alegătorilor. La început, adversarii politici ai respectivilor edili şi-au bătut joc pe drept cuvânt de iniţiativa acestora, dar în final au fost nevoiţi să recunoască în public că în corturile anti-caniculă chiar e bine şi nu e pic de caniculă!

* Elevii Şcolii Gimnaziale "Pazvante Chiorul" au fost scoşi după ore în parcarea unui supermarket din apropiere, să participe la concursul de oameni de zăpadă dedicat celui de-al doilea semestru al anului de învăţământ. Deoarece materia primă a lipsit, nefiind fulg de zăpadă pe jos, copiii s-au descurcat cu ce au găsit pe la tomberoanele magazinului: ambalaje vechi, polistiren scârţâitor, lut, legume stricate, oale sparte şi mături rupte, scoase din raionul "Produse menaj". După doar o oră, oamenii lor din materiale diverse, extrem de realişti, au fost confundaţi de trecători cu clienţi fericiţi, care trec prin parcare ducând în mâini şi pe capete mături şi oale luate la promoţie, motiv pentru care toţi pensionarii din cartier s-au repezit într-acolo, să cumpere.

Comentarii