VIDEO 50 HIMARS ar putea duce la încheierea războiului. 200 de milioane de dolari costă victoria

marți, 23 august 2022, 15:56
1 MIN
 VIDEO 50 HIMARS ar putea duce la încheierea războiului. 200 de milioane de dolari costă victoria

Un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski spune că Ucraina ar putea învinge Rusia dacă ar avea 50 de sisteme de artilerie HIMARS care costă circa 200 de milioane de dolari, o sumă infimă comparativ cu ajutorul primit de Ucraina de la începutul războiului.

1 Sistem HiMARS – 4 milioane de dolari. 50 de sisteme — 200 de milioane de dolari + muniție. Prețul atingerii parității de foc și distrugerii logisticii armatei ruse este mai mic decât… iahtul unui oligarh rus. Nu este o sumă enormă de bani, ci este ceva care ar schimba complet cursul acestui război.

Forțele armate ucrainene au vizat baza unei grupări militare pro-ruse într-un atac cu rachete HIMARS în Donețk, potrivit unor rapoarte ucrainene.

Șeful Administrației militare regionale din Luhansk, Serhiy Gaidai, a anunțat pe Facebook că baza batalionului Pyatnashka, format în urma anexării Crimeei de către Rusia la Ucraina în 2014, a fost incendiată luni.

"Chiar acum, la periferia orașului Donețk, fie cineva a fumat din neatenție, fie au fost "pietre din cer"", a declarat Gaidai

Sursa: newsweek

Comentarii