VIDEO A nins în Sahara. Dunele de nisip, acoperite cu zăpadă

joi, 21 ianuarie 2021, 10:10
1 MIN
 VIDEO A nins în Sahara. Dunele de nisip, acoperite cu zăpadă

Zăpada a împodobit în alb dunele din Sahara din jurul oraşului Ain Sefra din Algeria, unde s-au înregistrat temperaturi sub zero grade. Imaginile sunt surprinzătoare având în vedere temperaturile obişnuite din zonă, printre cele mai ridicate de pe planetă.

În jurul oraşului Ain Sefra, în nord-vestul Algeriei, dunele din Sahara au fost “văruite” cu un strat subţire de zăpadă şi gheaţă. Zăpada care a albit oraşul, situat la 1.000 de metri deasupra nivelului mării şi înconjurat de Munţii Atlas, a căzut de 4 ori în 42 de ani: în 1979, 2017, 2018 şi 2021. Ultima ninsoare a fost înregistrată în ianuarie 2018, când s-au depus peste 30 de cm de zăpadă, potrivit epochtimes.romania.

În ultimele zile, în regiunea Naama, unde se află Ain Sefra, temperatura a scăzut de mai multe ori sub cea a îngheţului, ajungând chiar la -3° C pe 13 ianuarie. Acestea sunt valori foarte scăzute pentru zona respectivă, cu un climat mediteranean, temperatura medie din zonă fiind de +14°C în ianuarie. În această zonă, termometrele pot ajunge până la +50°C.

Comentarii