VIDEO Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători. Patru victime, una în stop cardiorespirator

sâmbătă, 25 martie 2023, 20:45
3 MIN
 VIDEO Accident feroviar grav în gara din Galați! O locomotivă a izbit puternic vagonul unui tren de călători. Patru victime, una în stop cardiorespirator

Accident feroviar foarte grav în gara din Galați, sâmbătă seară, în jurul orei 19.30. Locomotiva urma să se cupleze la trenul care trebuia să plece spre Mărășești. Nu se cunosc în acest moment cauzele pentru care locomotiva a intrat cu mare viteză în garnitura de tren. O femeie a murit și alte 3 persoane sunt rănite.

UPDATE 

Femeia care a fost resuscitată în urma accidentului feroviar din Galați a murit la spital. În urma accidentului feroviar, ea a fost resuscitată la fața locului de medicii de pe ambulanța SMURD, fiind transportată la spital, unde a murit. Femeia era conductor, pe trenul care a fost lovit de locomotivă.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal.
CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, transmite CFR Călători.

Potrivit CFR Călători, în urma accidentului au rezultat 4 victime: mecanicul trenului (picior accidentat), un calator descarcerat (accidentat la membrul drept inferior), femeia conductor, care a avut nevoie să fie resuscitată, fiind transportată la spital, unde a și decedat. Al doileaconductor, bărbat, a fost accidentat la membrul drept superior si traumatism la cap, fiind de asemenea transportat la spital.

Stire initiala:

Potrivit IPJ Galaţi, accidentul feroviar s-ar fi produs după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători din trenul Galați-Buzău

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați", a transmis IPJ Galaţi. 

Accidentul s-a produs sâmbătă seara în gara din Galaţi. Acesta ar fi fost provocat de o manevră greșită realizată pe calea ferată.

La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat în garnitură. Locomotiva trebuia să intre cu viteza de maximum 10 kilometri la oră, dar a avut cel puțin 30 de kilometri pe oră. Mecanicul va fi audiat. Am înteles că avea timpii de odihnă, era un mecanic experimentat”, a declarat la Digi24 Traian Preoteasa, director CFR Călători. Potrivit acestuia, patru persoane au fost rănite. O persoană care a intrat în stop cardio-respirator a fost resuscitată de medicii sosiți la fața locului. O femeie a făcut un atac de panică puternic.

Sursa: g4mediaantena3

Comentarii