VIDEO: Armele-minune care îi ţin pe ruşi departe de Kiev, deși ucrainenii sunt în inferioritate numerică

joi, 03 martie 2022, 12:27
2 MIN
 VIDEO: Armele-minune care îi ţin pe ruşi departe de Kiev, deși ucrainenii sunt în inferioritate numerică

Armata Ucrainei atacă convoaiele ruseşti cu drone şi arme antitanc de ultimă generaţie, avioanele şi elicopterele sunt luate în vizor cu arme americane, iar la sol acţionează forţe speciale antrenate de CIA.

 Inferioară din punct de vedere numeric, Armata Ucrainei reuşeşte să facă faţă fostei Armate Roşii cu o serie de arme de ultimă oră livrate de occidentali. În primul rând vorbim de dronele de fabricaţie turcească Bayraktar TB2 care reuşesc să distrugă chiar şi convoaie militare ruseşti având în componenţă şi sisteme antiaerian BUK cu rachete care, în mod teoretic, ar putea fi folosite chiar şi împotriva aparatelor fără pilot. Ucraina a primit primele drone Bayraktar TB2, produse de Baykar Defence, în 2019. Aparatele au o autonomie de 27 de ore, o viteză maximă de 220 de kilometri pe oră şi un plafon de zbor la 5.500 de metri. Bayraktar TB2 sunt dotate cu camere foarte puternice şi pot fi folosite pentru misiuni de supraveghere, pentru dirijarea focului artileriei sau bombardament şi atac la sol. Drona are o lungime de 6,5 metri, o anvergură a aripilor de 12 metri şi poate transporta echipamente sau armament cu o greutate maximă de 150 kg. TB2 are patru puncte de prindere pentru armament. Pot fi folosite rachete anti-tanc, bombe inteligente sau rachete aer-sol.

Apoi, ucrainenii au la dispoziţie celebrele rachete antiaeriene Stinger. Este vorba de un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) care seamănă oarecum cu un aruncător de grenade (AG) şi funcţionează ca o rachetă sol-aer (SAM) cu ghidare în infraroşu. Poate fi adaptat pentru a trage de pe o mare varietate de vehicule terestre şi elicoptere (Air to Air Stinger). Sistemul a fost dezvoltat în Statele Unite, a intrat în serviciu în 1981 şi este folosit de armatele Statelor Unite şi ale altor 29 de ţări. Este produs în principal de Raytheon Missile Systems, dar şi sub licenţă de EADS în Germania şi de ROKETSAN în Turcia. 

Mai mult, pe adevarul.ro

Comentarii