VIDEO: Aruncat prin aer şi târât 40 de metri – aşa a sfârşit un pieton pensionar

vineri, 02 iulie 2021, 02:00
2 MIN
 VIDEO: Aruncat prin aer şi târât 40 de metri – aşa a sfârşit un pieton pensionar

Tragedia s-a produs la Leţcani, chiar în faţa Primăriei. Deşi avea pieton în faţă, şoferul maşinii nici măcar nu a încetinit. „Se uita în telefon“, spun martorii.

Un pensionar în vârstă de 83 de ani şi-a pierdut ieri viaţa în mod tragic, după ce a fost lovit şi aruncat sau târât circa 40 de metri de trecerea de pietoni.

Accidentul a avut loc în faţa Primăriei Leţcani, pe drumul european care traversează localitatea, în jurul orei 10.20. Şoferul unui autovehicul SUV Toyota Land Cruiser cu numere de înmatriculare de Neamţ, Mihai Mancea, care circula dinspre Iaşi către Podu Iloaiei, a lovit extrem de violent, în plin, pietonul care se afla în traversarea străzii. În imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale Primăriei se poate vedea că pensionarul nu se asigură atunci când traversează, dar şoferului pare să-i revină întreaga responsabilitate: circula cu viteză mare prin localitate, şi nici nu a redus viteza în zona trecerii de pietoni.

„Probabil şoferul se uita în telefon atunci când conducea“, a comentat un localnic.

Victima, Costică Iordache, a fost proiectată 40 de metri de la locul impactului, iar maşina a suferit avarii considerabile în partea din faţă. S-a încercat resuscitarea pietonului zeci de minute de către medicii SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă.

La scurt timp de la accident, la locul respectiv a venit într-un suflet fiica bărbatului, care l-a certat plângând pe şoferul vinovat. Acesta nu a coborât din maşină decât la îndemnul poliţiştilor, De asemenea, poliţiştii l-au testat alcoolscopic pe bărbat, iar rezutatul a fost negativ.

Accidentul de ieri readuce în atenţie necesitatea pasarelelor supraterane peste drumurile naţionale care traversează localităţi foarte aglomerate, cum ar fi Valea lupului, Leţcani, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos. În Leţcani au fost construite în ultima perioadă două treceri de pietoni cu protecţie de fier pe mijlocul drumului, şi una la Valea Lupului, în zona Antibiotice. Acestea au fost date în folosinţă de scurt timp. În acest timp, proiectul provizoriu al autorităţilor a „îngropat“ proiectul mai sigur, dar mai costisitor, al construirii de pasarele peste drumul european în aceste localităţi.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO/FOTO Scandal la locul tragediei din Lețcani. ”Nenorocitule, eu mi-am luat amendă” – AICI

VIDEO EXCLUSIV Momentul în care pietonul este spulberat la Lețcani. ATENȚIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL – AICI

VIDEO/FOTO Bărbat omorât pe trecerea de pietoni la Lețcani. Proiectat peste 10 metri – AICI

Comentarii