VIDEO Baschet: O româncă a stabilit un nou record la All Star WNBA

sâmbătă, 15 iulie 2023, 10:38
1 MIN
 VIDEO Baschet: O româncă a stabilit un nou record la All Star WNBA

Baschetbalista româno-americană Sabrina Ionescu a reușit o performanță greu de egalat, după ce a doborât recordul de aruncări de trei puncte la All Star Woman NBA.

Jucătoarea legitimată la New York Liberty a reușit să transforme 25 din cele 27 de aruncări și să acumuleze 37 de puncte din 40 posibile, un record chiar și pentru NBA, scrie Marca.

Sabrina Ionescu a ratat doar două aruncări și a depășit recordul din NBA deținut de Stephen Curry (2021) și Tyrese Haliburton (2023) cu 31 de puncte.

Deși a ratat prima lovitură, jucătoarea româno-americană a reușit apoi o serie incredibilă, cu 20 de aruncări perfecte, potrivit Hotnews.

În finală, Ionescu le-a depășit pe Sami Whitcomb (Seattle Storm) cu 22 puncte și pe Arike Ogunbowale (Dallas Wings) cu 11.

În vârstă de 25 de ani, Sabrina Ionescu s-a născut în California, SUA, din părinți români și are dublă cetățenie. Din 2020 evoluează pentru New York Liberty.

Cu trei ani în urmă, când evolua pentru Oregon Ducks, Sabrina Ionescu a fost votată de Associated Press cea mai bună jucătoare la nivel de colegiu din SUA.

Comentarii