VIDEO: Cascadorie dusă la extrem: a mers pe sârmă deasupra unui vulcan activ

joi, 05 martie 2020, 13:56
1 MIN
 VIDEO: Cascadorie dusă la extrem: a mers pe sârmă deasupra unui vulcan activ

Nik Wallenda a devenit miercuri seară prima persoană care a mers pe sârmă deasupra craterului unui vulcan activ, informează UPI.

Acrobatul american în vârstă de 41 de ani, supranumit ''Regele mersului pe sârmă'', a reuşit să parcurgă distanţa de circa 550 de metri, traversând craterul vulcanului Masaya din Nicaragua în două ore. Tentativa a fost transmisă de postul ABC.

''A fost uimitor'', a declarat Wallenda. "În prima jumătate a distanţei, faptul de a putea vedea dedesubt lava vulcanică… absolut hipnotizant", a spus el.

Condiţiile de vânt au fost imprevizibile, a explicat Wallenda care a povestit că gazele emanate de vulcan îi ardeau ochii, protejaţi de o mască de gaze.

Acrobatul a povestit că pe parcursul încercării şi-a imaginat că se antrenează în curtea din spatele casei. ''M-am imaginat acolo şi mi-am spus 'OK, eşti în regulă, ai mers pe vânt mai intens de atât''', a spus el.

Anterior, Wallenda a doborât un record Guinness după ce a parcurs 551 de metri mergând pe sârmă într-un oraş canadian, la nouă metri înălţime, în 30 de minute.

Una dintre tentativele istorice reuşite ale acrobatului a fost traversarea Niagara, în 2012, când a parcurs un traseu de 550 de metri în 30 de minute deasupra celei mai mari cascade din Statele Unite.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii