VIDEO: Cel mai mare carambol din istorie la Turul Franței, provocat de o spectatoare

duminică, 27 iunie 2021, 14:32
1 MIN
 VIDEO: Cel mai mare carambol din istorie la Turul Franței, provocat de o spectatoare

Organizatorii Turului ciclist al Franţei 2021 şi-au anunţat intenţia de a depune plângere împotriva spectatoarei care a provocat un carambol de proporţii, sâmbătă, în prima etapă a "Marii Bucle". Unul dintre cicliști s-a lovit de pancarta pe care femeia o ținea pe marginea drumului.

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea, transmite Agerpres. El a antrenat în cădere numeroşi cicliști, generându-se o imensă confuzie, cu sportivi la pământ, printre care au fost și răniți.

Trei participanți au fost constrânşi la abandon în această primă etapă: germanul Jasha Sutterlin (DSM), lituanianul Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) şi francezul Cyril Lemoine (BB Hotels).

Spaniolul Marc Soler (Movistar) a abandonat şi el după încheierea etapei, ca urmare a unor fracturi la braţul stâng în urma căzăturii. Soler a reuşit însă să se ridice şi să termine cursa cu "o puternică durere la încheietura mâinii stângi", trecând linia de sosire cu o întârziere de o jumătate de oră în etapa dintre Brest şi Landerneau, câştigată de francezul Julian Alaphilippe.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii