VIDEO Cum arată un bloc din China, după ce un rezident a uitat ușa deschisă la -40 de grade Celsius

luni, 06 februarie 2023, 14:38
1 MIN
 VIDEO Cum arată un bloc din China, după ce un rezident a uitat ușa deschisă la -40 de grade Celsius

Un bloc de apartamente din orașul Jiamusi, provincia chineză Heilongjiang, a fost transformat într-un frigider uriaș, după ce un chiriaș ar fi uitat să închidă ușa în săptămâna în care provincia a înregistrat cea mai scăzută temperatură din istorie, relatează postul de stat China Global Television Network (CGTN) și Daily Mail.

Imaginile, difuzate de CGTN, post de stat aflat sub controlul Departamentului Central de Propagandă al Partidului Comunist Chinez, îi arătă pe locuitorii încotoșmănați în haine de iarnă în „peștera de gheață” cu turțuri imenși care s-a format la intrare și în casa scărilor unui bloc din Jiamusi, vineri, 24 ianuarie. Rezidenții pot fi văzuți exprimându-și uimirea față de fenomenul produs după ce un rezident ar fi uitat ușa blocului deschisă, la -40 de grade Celsius, potrivit libertatea.ro.

„Turțurii au fost deja îndepărtați și rezidența afectată este siguranță“, a asigurat CGTN. Duminică, 26 februarie, la doar două zile după formarea „peșterii de gheață”, Mohe, un oraș tot din Heilongjiang, nordul Chinei, a înregistrat o temperatură de -53,2 grade Celsius, cea mai scăzută de când au început măsurătorile. Mohe este o destinație renumită pentru sporturi de iarnă, cu temperaturi medii în ianuarie și februarie între -15 și -20 de grade Celsius.

De asemenea, agenția Xinhua a relatat că o serie de zone din lanțul muntos Greater Khingan au înregistrat noi temperaturi scăzute record în weekend. Autoritățile au sfătuit persoanele vulnerabile din centrul, nordul și estul țării, să stea la căldură.

Comentarii