VIDEO Dezbatere ZDI de zile mari: Andrei Cornea versus Sever Voinescu

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 07:50
1 MIN
 VIDEO Dezbatere ZDI de zile mari: Andrei Cornea versus Sever Voinescu

Cititorii “Ziarului de Iaşi” au fost invitaţi sâmbătă, 8 octombrie, la o dezbatere de zile mari, la Biblioteca Centrală Universitară. Faţă în faţă au stat filosoful Andrei Cornea şi publicistul Sever Voinescu, redactorul şef de la Dilema Veche. Moderator a fost analistul Alexandru Lăzescu, preşedinte al “Ziarului de Iaşi”.

Dezbaterea poate fi urmărită mai jos:

Cei doi protagonişti au susținut de pe poziţii diferite moţiunea “Viziunea liberală versus viziunea conservatoare”. Un clivaj cultural, cu valori şi modele de societate în competiţie, care îşi pune masiv amprenta asupra marilor dispute politice ale momentului.

Familia, primul subiect abordat, cu punct de plecare referendumul de acum patru ani, apoi educația (sexuală) și, la final, suveranismul versus federalism (în Uniunea Europeană) au fost temele mari abordate de cei doi invitați. Mai multe întrebări care au curs din sala plină au pus accent pe ceea ce a fost atins în treacăt – precum diferența dintre generații și, implicit, dintre punctele de vedere apărute pe anumite situații ivite în timp – dar și pe tendințele existente azi în Uniunea Europeană.

A fost un dialog captivant, care a durat mai bine de două ore.

A fost o dezbatere de idei care divide mediile politice şi academice din Occident, cu ample reverberaţii sociale.Fiecare și-a prezentat argumentele şi a răspuns apoi observaţiilor făcute de celălalt. La final, cei doi au răspuns  întrebărilor din sală.

Dezbaterea a avut loc în sala Haşdeu a BCU, intarea fiind liberă.

Dezbaterea poate fi urmărită și pe canalul youtube:

Comentarii