VIDEO EURONEWS: Proteste masive în Sankt Petersburg împotriva războiului declanșat de Putin

joi, 24 februarie 2022, 20:26
2 MIN
 VIDEO EURONEWS: Proteste masive în Sankt Petersburg împotriva războiului declanșat de Putin

În timpul zilei, joi, au fost semnalate proteste sporadice în Rusia, împotriva invaziei declanşate de Vladimir Putin în Ucraina, care au fost stăvilite prin arestări. Spre seară, însă, mai mulţi ruşi au invitat lumea să iasă la "pichetare solo" singura formă de protest care mai era permisă de regimul Putin.

La Sankt Petersburg, în pofida ameninţărilor autorităţilor ruse, a avut loc un protest notabil, în ciuda avertizărilor Comitetului de Investigaţii şi autorităţilor ruse că vor „reprima” orice astfel de manifestare. Din imaginile postate pe reţelele de socializare, la protest au participat mii de oameni, care au scandat „Nu războiului!”.

IMAGINI LIVE DIN SANKT PETERSBURG

La Moscova, spre seară, s-au strân scâteva sute de oameni la protest.

Ministerul de interne de la Moscova, Parchetul şi Comitetul de Investighaţii i-au prevenit pe ruşi să nu protesteze. Comitetul a subliniat că participanţii la adunări pe tema „situaţiei tensionate în domeniul politicii externe” sau la ciocniri vor fi urmăriţi penal.

Forţele armate ucrainene au raportat joi după-amiază că Rusia atacă din mai multe direcţii ”infrastructura militară şi civilă”, folosind bombardamente din aer, rachete de croazieră şi artilerie, transmite agenţia DPA.

”Lupte grele continuă pe direcţia Harkov”, al doilea mare oraş din Ucraina, situat în est.

Înaintarea trupelor ruse a fost oprită în regiunea nord-estică Cernihov, situată la graniţa cu Bielorusia, se arată în declaraţia armatei ucrainene.

Kievul şi NATO au transmis de asemenea că dinspre Bielorusia au pătruns în Ucraina convoaie militare ruseşti.

Armata ucraineană a recăpătat controlul asupra portului Mariupol, potrivit Statului Major de la Kiev.

Armata rusă desfăşoară de asemenea ofensive dinspre Crimeea către orasele Kherson şi Melitopol.

Cel puţin 18 persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc asupra unei baze militare din regiunea Odesa, pe ţărmul Mării Negre.

Sursa: epochtimes.org

Comentarii