VIDEO Explozie urmată de degajări mari de fum la rafinăria Petromidia Năvodari: A fost activat planul roșu de intervenție

vineri, 29 martie 2024, 09:39
1 MIN
 VIDEO Explozie urmată de degajări mari de fum la rafinăria Petromidia Năvodari: A fost activat planul roșu de intervenție

Autoritățile intervin de urgență vineri la rafinăria Petromidia din Năvodari după ce au fost alertați privind degajări mari de fum în urma unei explozii, a anunțat ISU Constanța.

Pompierii au evacuat 20 de persoane la rafinăria Petromidia, în timp ce restul personalului s-a autoevacuat înainte de sosirea salvatorilor. Potrivit ISU Constanța, nu sunt victime în urma exploziei.

Salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Explozii în trecut la Petromidia Năvodari

În iulie 2021, în zona platformei Petromidia a avut loc la prânz o explozie în care au fost rănite cinci persoane, iar una a decedat. Explozia a fost urmată de un incendiu violent.

În 2016, pe platforma Petromidia a mai avut loc un incident similar, soldat cu morți și răniți. La data de 22 august 2016, în incinta Rafinăriei Petromidia Năvodari a avut loc o explozie în urma căreia două persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav.

FOTO: Observator Constanta

Comentarii