VIDEO: Imagini extrem de rare cu o femelă leopard Amur şi cei trei pui ai ei

sâmbătă, 27 martie 2021, 15:56
1 MIN
 VIDEO: Imagini extrem de rare cu o femelă leopard Amur şi cei trei pui ai ei

O femelă leopard Amur a fost filmată împreună cu cei trei pui ai ei, dovadă că eforturile responsabililor ruşi cu protecţia acestor animale rare dau rezultate.

Oamenii de ştiinţă dintr-un parc naţional rus situat în regiunea Primorye, la graniţa cu China, au capturat imaginile uimitoare folosind o cameră capabilă să filmeze de la distanţă, potrivit The Moscow Time. Imaginile video arată familia felinei în vârful unui deal din Parcul Naţional „Ţara Leopardului”

Pe filmare, tânăra mamă, identificată cu indicativul Leo 117F, este surprinsă urmărind ceva, cel mai probabil un animal, şi apoi părăsind dealul pentru a-l inspecta de aproape. Puii descoperă şi ei scenele care i-au atras atenţia mamei şi încep să se uite cu interes în direcţia respectivă.

Cititi si: Zimbri cu chef de joacă surprinși în Parcul Natural Vânători Neamț

Ivan Rakov, purtător de cuvânt al parcului naţional, a declarat că este pentru prima dată când Leo 117F, despre care se crede că are patru ani, a fost filmată împreună cu puii ei. „Am descoperit că a reuşit să-şi întemeieze o familie", a declarat Rakov pentru AFP. El a mai spus că creşterea a trei pui în taiga rusă necesită „mult spaţiu şi multă mâncare”.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

 

Comentarii