(VIDEO) Iohannis: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș

luni, 11 octombrie 2021, 17:15
2 MIN
 (VIDEO) Iohannis: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș

Preşedintele Klaus Iohannis susţine luni, de la ora 18:10, o declaraţie de presă, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie desemnat pentru postul de prim-ministru.

 ”Partidele au venit cu diferite abordări, propuneri, aşa cum reprezentanţii le-au prezentat şi opiniei ipublice. Din aceste propuneri am reţinut una, pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş”, a declarat preşedintele.

Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, luni, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide.

”Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice”, a anunţat Cioloş.

El a precizat că vor avea avea o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR, mai spune Cioloş.

Comentarii