VIDEO Klaus Iohannis: Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate, astfel de lucruri nu trebuie să se repete!

vineri, 29 ianuarie 2021, 13:47
1 MIN
 VIDEO Klaus Iohannis: Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate, astfel de lucruri nu trebuie să se repete!

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri condoleanțe familiilor îndoliate, după incendiul de la spitalul Matei Balș și i-a cerut ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să „lucreze cu celeritate la un proioect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România”.
 

„După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România”, a spus șeful statului, după ce a vizitat spitalul în care un incendiu a ucis vineri dimineața cinci persoane, carbonizate, iar peste o sută de bolnavi au fost evacuați.

Klaus Iohannis a precizat că i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, „să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”.

Președintele a afirmat că „trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții„ în condițiile în care „situația se repetă cumva”, după tragedia care a avut loc la Piatra Neamț.

Salutând eforturile medicilor, asistentelor și întregului personal medical care „lucrează de un an de zile în condiții de stres extrem, în condiții foarte complicate”, Iohannis a transmis și un mesaj pentru „cei care administrează sistemul”: „Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete!”

Comentarii