VIDEO: Militarul ieşean beat care a intrat cu mașina într-un polițist, condamnat la închisoare

sâmbătă, 08 august 2020, 01:55
2 MIN
 VIDEO: Militarul ieşean beat care a intrat cu mașina într-un polițist, condamnat la închisoare

Deşi avea o alcoolemie foarte mare, de 2,6 la mie, şi deşi pedeapsa primită a fost cu suspendare, el a contestat sentinţa

 

Judecătorii de la Tribunalul Militar au soluţionat dosarul unui subofiţer din Iaşi, din cadrul Batalionului “Lupii Negri”, care a fost judecat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Alexandru Tiberiu Cobuz (35 de ani) a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, însă este nemulţumit de soluţie şi a formulat apel. El este acuzat că a comis fapta pe data de 3 decembrie 2019, atunci când, în jurul orei 22, s-a urcat în stare de ebrietate la volanului unei maşini. Pe şoseaua Naţională, între pasarela pietonală care traversează liniile de cale ferată şi pasajul “Octav Băncilă”, Cobuz conducea haotic, iar la un moment dat a depăşit un autoturism, căruia i-a “retezat” oglinda, apoi “s-a înfipt” într-o Skoda care circula pe sensul opus de mers, la volanul căreia se afla un poliţist de la Secţia 2 Gară, care mergea la serviciu. Acesta a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cobuz circula cu o alcoolemie în sânge de 2,6 la mie, au relevat testele prelevate ulterior. “Instanţa va avea în vedere şi faptul că inculpatul are caracterizări bune atât de la serviciu, cât şi de la membrii comunităţii, că a înţeles să se împace cu victima infracţiunii, fără ca acestea să constituie circumstanţe judiciare”, au motivat judecătorii ieşeni. De menţionat că militarul ieşean a contestat decizia luată de Tribunalul Militar, iar sentinţa definitivă în cazul său va fi luată de Curtea de Apel Militară Bucureşti.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii