VIDEO O navă de marfă s-a scufundat în Marea Neagră: Cel puțin doi morți

duminică, 17 ianuarie 2021, 15:58
1 MIN
 VIDEO O navă de marfă s-a scufundat în Marea Neagră: Cel puțin doi morți

Cel puțin doi marinari au murit duminică după ce o navă de marfă s-a scufundat în Marea Neagră în largul coastei Turciei, au spus autoritățile turcești, adăugând că cinci membri ai echipajului au fost salvați, relatează AFP.

După ce au susținut inițial că este o navă rusă, autoritățile turce au indicat în cele din urmă că vrachierul, numit „Arvin”, arborează pavilionul Palau, o țară insulară din Pacific.

"Echipajul are 13 membri. În această etapă, cinci persoane au fost salvate și două trupuri fără viață au fost recuperate", a declarat guvernatorul provinciei Bartin (nordul Turciei), Sinan Güner, citat de agenția de știri Anadolu.

Potrivit acestuia, nava, al cărei echipaj este ucrainean, naviga din Georgia în Bulgaria când a fost distrusă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Güner a spus că aceste condiții de vreme rea au îngreunat munca salvatorilor.

Ministerul Turc al Apărării a mai spus că a fost mobilizată o fregată pentru a participa la operațiunile de salvare.
Regiunea a fost afectată de vânt puternic și ninsoare, condițiile meteorologice reducând vizibilitatea și astfel ar complica manevrabilitatea navelor.

În ianuarie 2019, șase marinari au murit după scufundarea unei nave de marfă cu pavilion panamez în Marea Neagră, în largul Turciei.

În 2017, o navă rusă de spionaj a fost distrusă în Marea Neagră, în largul Turciei, după ce s-a lovit de un cargobot încărcat cu berbecuți. Toți membrii echipajului au fost salvați.

Comentarii