VIDEO: O staţie de carburanţi a ars noapte trecută ca o torţă: cel puţin 27 de persoane au murit

marți, 15 august 2023, 06:54
2 MIN
 VIDEO: O staţie de carburanţi a ars noapte trecută ca o torţă: cel puţin 27 de persoane au murit

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite luni seara într-o explozie urmată de un incendiu la o benzinărie din Daghestan, o republică autonomă rusă din Caucaz, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, transmite marţi AFP.

UPDATE: Datele ulterioare au arătat că în incendiu şi-au pierdut viaţa 27 de persoane, inclusiv trei copii. De asemenea, cel puţin 75 de persoane au fost rănite, dintre care 10 se află în stare critică. Treisprezece dintre răniţi sunt copii. O parte dintre victime vor fi transportate la Moscova.

TEXT INITIAL: "Peste 60 de persoane au fost rănite în incendiul din Mahacikala, iar 12 dintre ele au murit", a scris ministerul pe Telegram. Mahacikala, oraş situat la Marea Caspică, este capitala Daghestanului. Incendiul se întinde pe aproximativ 600 de metri pătraţi, a precizat ministerul, adăugând că 260 de pompieri acţionează pentru stingerea lui.

Un avion medical Il-76 a fost trimis la Mahacikala de către autorităţile ruse pentru a evacua răniţii grav la Moscova. Dezastrul s-a produs la ora locală 21:40 (18:40 GMT) pe un drum federal, a declarat şeful administraţiei Republicii Daghestan, Serghei Melikov."Motivele şi tipul exploziei sunt pe cale de a fi elucidate", a spus el pe Telegram.

Conform unui martor citat pe Telegram de cotidianul rus Izvestia, incendiul a izbucnit într-o zonă în care erau parcate maşini şi s-a extins la benzinărie."După explozie, ne-a căzut totul în cap, nu vedeam nimic", a spus acest martor al cărui nume nu este menţionat. O înregistrare video postată pe Telegram de agenţia Ria Novosti arată flăcări ridicându-se dintr-o clădire, urmate de o explozie gigantică. 

SURSA: Agerpres

Comentarii