VIDEO Podul Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea, în flăcări

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 07:51
1 MIN
 VIDEO Podul Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea, în flăcări

Vagoane-cisternă au luat foc pe podul Kerci din Crimeea, sâmbătă dimineața devreme, a anunțat agenția de știri de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană a raportat o explozie.

„Potrivit informațiilor preliminare, un rezervor de combustibil a luat foc pe una dintre secțiunile podului din Crimeea", a relatat RIA citând un oficial local.

Traficul pe pod a fost suspendat. Presa ucraineană a relatat că o explozie a avut loc pe pod în jurul orei 6.00 dimineața.

Agenția Federală pentru Transport Maritim și Fluvial din Rusia a raportat că incendiul nu a afectat transportul maritim prin strâmtoarea Kerci.

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede o garnitură de tren în flăcări, dar și un sector prăbușit în secțiunea rutieră de lângă cea feroviară a podului.

Vladimir Putin a inaugurat podul în 2018, după ce Crimeea a fost anexată la Ucraina în 2014.

Podul Crimeii, numit și Podul Strâmtorii Kerci sau Podul Kerci, este o pereche de poduri paralele, unul rutier și unul feroviar, care traversează Strâmtoarea Kerci între Peninsula Taman din Krasnodar Krai, în Rusia continentală, și Peninsula Kerci din Crimeea.

Podul a fost construit de Rusia după ce aceasta a anexat Crimeea. Are are o lungime de 19 km, ceea ce îl face cel mai lung pod construit vreodată de Rusia, și cel mai lung pod din Europa.

Comentarii