VIDEO Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist, dat afară de la serviciu

miercuri, 13 aprilie 2022, 12:52
2 MIN
 VIDEO Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist, dat afară de la serviciu

Conducerea STB i-a desfăcut contractul de muncă șoferului de autobuz care a bătut marți un biciclist care făcea livrări, a anunțat compania de transport. Aceasta a fost a doua abatere, mai fiind în curs o cercetare disciplinară pentru că a participat la greva ilegală din luna ianuarie, potrivit hotnews.ro

”Având în vedere incidentul respectiv și ca urmare a înregistrărilor video ce au apărut în spațiul public, vă informăm că la nivelul STB S.A. s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției salariatului implicat în incident. Întrucât angajatul este unul dintre șoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, și ținând cont de gravitatea faptei săvârșite în cursul zilei de ieri, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă”, a transmis STB.

Reprezentanții societății spun că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului.

”Regretăm evenimentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2022, pe traseul liniei 335, în stația Șoseaua Mihai Bravu, în care un șofer STB SA a avut o altercație cu un biciclist. Acest incident pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei și dăm asigurări tuturor călătorilor că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun”, a mai transmis STB.

Un șofer STB de pe linia 335 i-a șocat marți pe călătorii din autobuzul său după ce a coborât și a început să-l lovească pe un biciclist care făcea livrări și care-i reproșase că a fost foarte aproape să-l lovească.

„Că am rămas cu ghidonul în mână e nimic. Mi-a dat una în meclă. M-a lovit cu picioarele în coaste. A durat vreo 10 minute”, a spus livratorul pentru Libertatea.

Comentarii