VIDEO – Un autocar cu turişti străini, implicat într-un grav accident la pasajul Unirii

vineri, 23 decembrie 2022, 14:15
3 MIN
 VIDEO – Un autocar cu turişti străini, implicat într-un grav accident la pasajul Unirii

Un nou accident a avut loc, vineri, în pasajul Unirii, în care a fost implicat un autocar. Potrivit unui martor, sunt mai multe persoane rănite. ISU Bucureşti -Ilfov precizează că autocarul transporta cetăţeni greci şi, în urma impactului, patru sunt încarcerate.

UPDATE: Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că pacienţii răniţi în accidentul de autocar din Pasajul Unirii din Bucureşti sunt în stare stabilă, cu excepţia unei persoane internate la Spitalul Floreasca, la Terapie Intensivă. În total 24 de persoane au fost transportate la unităţi medicale din Capitală. ”Pacienţii sunt în stare stabilă, cu excepţia unui rănit internat la Spitalul Floreasca. Acesta se află la Terapie Intensivă”, a transmis, vineri seară, MS.

UPDATE: Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Capitală. Pacientul care era în stop cardiac a fost declarat decedat iar un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, fiind în stare critică. ”Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forţe de la serviciul de ambvulanţă, de la SMURD, Poliţie, Jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, a spus oficialul DSU. Mai sunt persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale şi care au fost duse la hotelul la care erau cazate, a mai precizat Arafat. El a menţionat că vor fi trimişi translatori la spitalele la care sunt internate victimele accidentului. 

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţă că două persoane sunt în stare foarte gravă, dintre care una în stop cardiorespirator, în urma accidentului de autocar de la Pasajul Unirii. "Toate cele patru persoane care au rămas încarcerate au fost extrase, două femei şi doi bărbaţi. Două dintre acestea sunt în stare foarte gravă, una chiar în stop cardiorespirator", a declarat Daniel Vasile, vineri, la Digi 24.

TEXT INITIAL: Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat la Antena 3 este posibil ca autocarul să fi avut viteză. El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital.

Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulaţie la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piaţa Universităţii. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroşat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, precizează Brigada rutieră. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului de circulaţie. La acest moment, traficul rutier este restricţionat în zona producerii accidentului de circulaţie.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, despre accidentul din Pasajul Unirii, că este posibil ca autocarul să fi avut viteză. El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital. Toate victimele au fost transferate la spitalele din apropiere, Universitar şi Floreasca. 

Au fost alertate 6 autospeciale SMURD, 6 SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori. Victimele sunt transportate la spitalele din apropiere. 

 

 

Comentarii