VIDEO Un deputat rus a săit în aer cu tot cu mașină

miercuri, 08 noiembrie 2023, 12:25
1 MIN
 VIDEO Un deputat rus a săit în aer cu tot cu mașină

Un deputat susținut de Rusia din orașul Lugansk din estul Ucrainei a fost ucis miercuri în explozia unei mașini, a anunțat guvernatorul pus de Moscova la conducerea regiunii, potrivit Reuters.

Eksplozja samochodu w Ługańsku. Nie żyje Michaił Filiponenko – były szef "milicji ludowej" tzw. ŁRL
Filiponenko zginął w wyniku eksplozji "niezidentyfikowanego urządzenia", które wybuchło w jego samochodzie. Rosyjski Komitet Śledczy wszczął sprawę karną na podstawie artykułu o… pic.twitter.com/wCW06NMefm

— Biełsat (@Bielsat_pl) November 8, 2023

Mihail Filiponenko, deputat în parlamentul creat de ruși Luganskul ocupat și fost înalt oficial de securitate în regiune, a murit după ce o bombă amplasată într-o mașină a explodat, a spus fiul său, citat de o agenție de știri locală.

Filiponenko, care a fost activ în mișcarea separatistă pro-rusă din Lugansk începând din 2014, a fost unul dintre comandanții de top ai armatei așa-numitei Republici Populare Lugansk.

În septembrie, el a fost ales în parlamentul regional în urma unui vot care a atras o amplă condamnare internațională.

Deputy of the People's Council of the LPR, former head of the People's Militia of the Republic Mikhail Filiponenko died in Lugansk. Ukrainian saboteurs blew up his car. https://t.co/04BxSulF60 pic.twitter.com/zgyByQh1Fa

— Victor vicktop55 (@vicktop55) November 8, 2023

Exploziile cu bombă care au vizat înalți oficiali instalați de Moscova în părți ale Ucrainei pe care Federația Rusă pretinde că le-a anexat au devenit o obișnuință după februarie 2022.

Lugansk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat de la începutul invaziei sale.

Comentarii