VIDEO Un doctorand și-a ucis profesorul în laborator. Colegii au sărit pe geam

miercuri, 30 august 2023, 08:10
2 MIN
 VIDEO Un doctorand și-a ucis profesorul în laborator. Colegii au sărit pe geam

Un doctorand al Universității din Carolina de Nord a fost inculpat în cazul împușcării fatale, luni, a unui profesor din campusul Chapel Hill al școlii, a anunțat marți universitatea, potrivit Reuters.

Actele de la tribunal arată că Tailei Qi, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat rapid de fortele de ordine și acuzat de crimă de gradul întâi și de port de armă într-un campus studențesc în cazul împușcării lui Zijie Yan, profesor asociat în științe fizice aplicate la școală din 2019.

În timpul atacului armat, unii elevi s-au baricadat, iar alţii au sărit dintr-o clădire pentru a scăpa de atacator.

Un site web al universității a arătat că Qi era un student doctorand care se alăturase grupului de cercetare al lui Yan în ianuarie 2022.

Nu a fost imediat clar ce a determinat atacul armat într-un laborator din campus luni după-amiază.

Rapoartele privind focurile de armă au determinat o închidere de câteva ore a instituției, care are o comunitate studențească de aproximativ 32.000 de persoane, împreună cu aproximativ 4.100 de cadre didactice și 9.000 personal tehnic.

Școlile publice din apropiere au fost, de asemenea, închise în prima zi de cursuri după vacanța de vară.

Marți, universitatea a declarat că a înființat o linie telefonică pentru studenții și cadrele didactice care au nevoie să vorbească despre incident, precum și pentru cei care au nevoie de alte servicii de consiliere.

0

Comentarii