VIDEO: Un jurnalist american de la New York Times a fost ucis de gloanţe, la Irpin. Un altul a fost rănit

duminică, 13 martie 2022, 18:58
2 MIN
 VIDEO: Un jurnalist american de la New York Times a fost ucis de gloanţe, la Irpin. Un altul a fost rănit

Un jurnalist american a fost ucis şi un altul rănit de gloanţe, duminică, la Irpin, la marginea de nord-vest a Kievului, unde forţele ucrainene luptă împotriva celor ruse, au anunţat surse concordante, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi bărbaţi au fost loviţi în timp ce circulau în maşină cu un civil ucrainean, de asemenea rănit, a declarat pentru AFP Danylo Shapovalov, medic angajat de forţele ucrainene şi care a preluat victimele. Un jurnalist AFP a văzut cadavrul jurnalistului ucis.Un alt jurnalist american, Juan Arredondo, a fost dus la spital după ce forțele ruse au tras în mașina în care se afla și fostul jurnalist New York Times, decedat. El a spus unui reporter italian că era cu Brent Renaud când au fost atacați, într-un videoclip publicat pe Twitter:

„Traversam unul dintre primele poduri din Irpin, mergeam să filmăm alți refugiați care pleacă și ne-am urcat într-o mașină, cineva s-a oferit să ne ducă pe celălalt pod și am trecut un punct de control și au început să tragă în noi. Așa că șoferul s-a întors și au continuat să tragă; eram doi. Prietenul meu este Brent Renaud și a fost împușcat și lăsat în urmă.”

El continuă spunând că nu știe ce sa întâmplat cu Brent.

„L-am văzut împușcat în gât și ne-am despărțit”, adăugând că a fost dus la spital cu ambulanța.

Comentarii