Vin fanii ultras la Primărie?

marți, 16 martie 2021, 02:43
4 MIN
 Vin fanii ultras  la Primărie?

 

Pe facebook, suporterii Politehnicii luau în considerare să vină azi, la ora 12:00, la Palatul Roznovanu.Fanii au postat un banner în faţa tribunei oficiale . Preşedintele Ciprian Paraschiv şi Adrian Ambrosie, membru CD, s-au contrat şi ier

Politehnica Iaşi s-a umplut de penibil duminică seară, la Cluj, pe terenul CFR. Formaţia pregătită de Nicolo Napoli a pierdut la scor, 0-4, o dispută în care nu a contat deloc în atac şi, în ciuda apărării supraaglomerate, a gestionat extrem de palid faza defensivă. De altfel, cifrele statistice spun totul despre un meci în care Napoli, venit de două zile la echipă, a făcut mai multe experimente nereuşite (Vanzo – închizător, Calcan – aripă dreaptă, Vega – plasat sub vârf): 14-2 la şuturi, 10-0 la încercări cadrate, 4-1 la cornere. Astfel, deşi nu a contat pe jumătate de echipă, ardelenii şi-au luat lejer revanşa după ce la precedentul meci oficial disputat în Gruia Poli se impusese în Cupa României.

Exasperaţi, fanii au continuat să critice ceea ce se întâmplă în Copou. După ce paginile de facebook „Ultras Iaşi”, „Băieţii Veseli Iaşi”, „Ultraşi liberi” au postat un mesaj critic la adresa a doi membri ai Consiliului Director, Adrian Ambrosie şi Leonid Antohi, aceştia au intrat şi în vizorul părţii tinere a brigăzii Băieţii Veseli. “Anturaj Tânăr” i-a luat la ţintă pe facebook pe cei doi din CD, scriind, printre altele: “Timpul a trecut, s-au schimbat antrenori, jucători, însă oameni precum Antohi sau Ambrosie au rămas fideli stăpânului de la Palatul Roznovanu, asistând cum rând pe rând toate echipele oraşului au fost desfiinţate. Ajunşi în 2021, pentru prima oară cu management decent pentru un club de primă ligă, «domnul» Ambrosie, sătul de rupt uşile primarului fără rezultat, a prezentat presei cu ajutorul lui Antohi, nişte informaţii scoase din context, într-o încercare disperată de a reveni la conducerea clubului. A dezinformat suporterii pentru a suta oară, în tentativa lui de a-i face să creadă că mediocritatea de care a dat dovadă de-a lungul anilor e cel mai bun lucru pentru acest club. Am tăcut suficient şi a ţinut prea mult acest circ organizat de persoanele toxice din jurul clubului. Vă asigurăm că nu vom mai face acelaşi greşeli precum cele din 2010!”(anul falimentului vechii FC Politehnica-n.r). Fanii au postat şi o fotografie cu un banner montat pe unul din gardurile stadionului “Emil Alexandrescu” pe care scria: “Un papagal la costum ce prin sabotaj se remarcă / Te dai salvator, dar ne bagi iar în groapă…”.

Ieri, pe facebook apăruse o idee de organizare a unui protest a fanilor, astăzi, la ora 12:00, în faţa Primăriei.

Tot ieri, Ambrosie şi preşedintele executiv Ciprian Paraschiv s-au contrat la „GSP Live”, acuzându-se reciproc că mint. Primul a spus, printre altele, că preşedintele a greşit că l-a îndepărtat pe Mircea Rednic, a semnat contracte păguboase de sponsorizare, a dat comisioane mari la transferuri, are salariu mare, că îndepărtarea lui Pancu a fost făcută “fie pripit, fie prea târziu” şi că are toată responsabilitatea situaţiei actuale. Paraschiv a vorbit despre sabotaje, de decizii luate peste capul lui, de faptul că acum jucătorii vor să depună notificări, partenerii vor să se retragă, că facţiunile de suporteri au reacţionat împotriva CD şi că Ambrosie l-a păcălit într-un mod ordinar pe Mircea Rednic şi a dorit retrogradarea Politehnicii pentru a avea finanţare de la bugetul local.

Preşedintele şi-a mai dezvoltat ideile apoi, într-o postare pe facebook.

 

Poli-catalog

 

Brănescu (2) – a avut câteva intervenţii bune, a greşit la primul gol.

Onea (1) – continuă să navigheze într-o zonă cenuşie.

Frăsinescu (1) – depăşit cu regularitate.

Baxevanos (1) – jalon.

Buşu (1) – dezastruos.

R. Popa (1) – a jucat?

Vanzo (1) – fără cap.

Calcan (2) – puţine încercări.

Flores (1) – absent nemotivat.

A. Stan a jucat patru minute.

Djuranovic (1) – redus la tăcere.

Vega (1) – nu a făcut nimic.

Platini (2) – a mai încercat câte ceva.

Acosta (1) – nicio legătură cu fotbalul.

De Iriondo (2) – a trimis cu capul în minutul 73.

 

 

 

 

 

Comentarii