Vin vijeliile la Iași. Un cod portocaliu, unul galben și o informare meteo

sâmbătă, 26 iunie 2021, 09:40
2 MIN
 Vin vijeliile la Iași. Un cod portocaliu, unul galben și o informare meteo

Toată țara este sub avertizare de vreme instabilă. Însă o mare parte, incluzând județul Iași, este sub amenințarea furtunilor și vijeliilor.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00. Vor fi vijelii puternice, grindină, ploi abundente.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Codul galben este valabil în intervalul 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00. Va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Informarea meteorologică este valabilă în intervalul 26 iunie, ora 23:00 – 27 iunie, ora 21:00. Vor fi instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat îndeosebi în zonele de deal și de munte precum și în centrul, sudul și sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Urmăriți site-ul meteoromania.ro.

Comentarii