Vine gerul. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele două săptămâni

luni, 11 ianuarie 2021, 15:41
1 MIN
 Vine gerul. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (11 – 24 ianuarie) o vreme în răcire accentuată în întreaga ţară, chiar geroasă, cu valori termice minime ce vor coborî până la -18 grade Celsius, în Transilvania, dar şi cu precipitaţii ce se vor semnala în aproape tot intervalul analizat, reiese din prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Pentru regiunea Moldovei, până pe 14 ianuarie, pe fondul nebulozităţii persistente, nu se vor înregistra variaţii termice semnificative. Media valorilor maxime va fi de 0 – 1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopţilor, cu maxime la nivelul regiunii cuprinse între -8 şi -4 grade, respectiv minime, în general, între -15 şi -10 grade.

Tendinţa vremii va fi de încălzire la începutul celei de-a treia decade, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de la -3 la -2 grade pentru maxime, dar şi de la -10 până la -7 grade pentru cele minime. Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

 

Comentarii