Violenţa conjugală: femei ucise cu bestialitate pentru că s-au apucat de băut

luni, 22 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Violenţa conjugală: femei ucise cu bestialitate pentru că s-au apucat de băut

Alcoolul consumat din belşug de către ambii soţi face ravagii în familiile din Iaşi. În ultimile două luni, mai mulţi bărbaţi şi-au ucis cu bestialitate soţiile sau iubitele după ce acestea din urmă “şi-au permis” să bea mai mult decât ei. 

Ultimul caz a avut loc în urmă cu mai puţin de două săptămâni, în localitatea Popeşti, unde un bărbat de 36 de ani şi-a omorât soţia în bătaie, după ce a găsit-o pe aceasta beată. Bărbatul consumase la rândul său mai multe pahare de băutură prin sat, apoi a mers acasă, unde a constatat lipsa soţiei şi a copiilor. Când, în cele din urmă, soţia a venit acasă şi a observat că era băută, Adrian Vartic a lovit-o pe soţie cu picioarele până a lăsat-o fără suflare, apoi a mers să-i spună mamei că femeia a leşinat în casă. Mama bărbatului a sunat la 112, iar echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat decesul. Bărbatul şi mama lui au încropit o poveste cum că femeia s-a lovit accidental prin casă, însă în urma autopsiei realizate de către Institutul de Medicină Legală a reieşit că femeia avea leziuni interne. Instituţia a anunţat poliţia, care a mers la Popeşti să audieze soţul femeii. Acesta nu a recunoscut iniţial, însă, pus în faţa probelor, bărbatul a recunoscut crima. La mijlocul săptămânii trecute, Vartic a fost reţinut 30 de zile pentru omor, iar cei cinci copii cu vârste între 4 şi 11 ani au fost preluaţi de către Protecţia Copilului.

Un alt caz recent în care bărbatul şi-a omorât partenera de viaţă într-un mod şocant a avut loc în urmă cu o săptămână, pe strada Vântu, din Tătă­raşi, la subsolul unui imobil aflat în construcţie. Iulian Raţă, în vârstă de 34 de ani, lucra ca muncitor la imobilul respectiv şi locuia acolo într-o baracă, cu concubina lui. Spre seară, bărbatul şi-a găsit iubita beată criţă (peste 2 la mie în sânge). El a luat o sticlă în care avea benzină şi a stropit-o în partea de sus a corpului şi i-a dat foc, apoi, tot el a stins focul acoperind-o cu nişte haine. Din cauza durerii, femeia în vârstă de 31 de ani a ţipat continuu de durere, până a fost transportată la spital, cu arsuri peste 40% din suprafaţa corpului. Femeia a decedat în chinuri zilele trecute, pe patul spitalului, iar Raţă a fost arestat pentru crimă. El le-a spus poliţiştilor că i-a propus femeii să plece în străinătate pentru a lucra, însă ea s-ar fi opus.

O altă crimă şocantă a avut loc la sfârşitul lunii august, atunci când dascălul parohiei din Cior­teşti, Eugen Petrucă, şi-a găsit soţia sub in­fluenţa alcoolului. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a lovit-o pe soţia lui deoarece de multe lori o găsea beată, chiar dormind în şanţul din faţa casei. Pe 21 octombrie, bărbatul a observant că soţia este iar beată, iar într-un moment de furie, a pus mâna pe un ciomag, a lovit-o pe femeie în cap, apoi i-a dat foc, după care a spălat-o. Femeia a agonizat toată noaptea, iar a doua zi dimineaţă, Petrucă a plecat apoi la parohie şi a slujit la mai multe evenimente care au avut loc în sat. Cea care a alarmat autorităţile a fost fiica celor doi. 

Comentarii