Vlad Voiculescu, conflicte în serie cu aliaţii săi, de la Nicuşor Dan la Florin Cîţu

vineri, 12 martie 2021, 11:28
3 MIN
 Vlad Voiculescu, conflicte în serie cu aliaţii săi, de la Nicuşor Dan la Florin Cîţu

În ultimele şase luni, Vlad Voiculescu a avut conflicte în serie cu aliaţii săi, de la Nicuşor Dan la Florin Cîţu. Nici una din confruntările sale nu a avut drept ţintă PSD-ul sau un client al acestui partid. În toamnă, Vlad Voiculescu a candidat în tandem cu Nicuşor Dan, cu angajamentul că va fi viceprimar al Capitalei şi se va ocupa de spitalele din acest oraş. 

Însă, la final de an, el a abandonat primăria şi a fost numit ministru al Sănătăţii. “Am evitat să mă pronunţ public pe aspecte care ţineau de felul în care a funcţionat – sau mai degrabă nu a funcţionat – echipa votată de bucureşteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îţi răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor… nu e chiar un semn bun“, a explicat Voiculescu motivul pentru care a renunţat să mai fie viceprimar.

Şase luni cu Voiculescu: conflicte dure cu aliaţii

Iată care au fost disputele actualului ministru al Sănătăţii în mai puţin de jumătate de an:

1) Conflict cu Nicuşor Dan, cu care, la locale, a candidat în tandem, şi cu Ludovic Orban. cea mai dură declaraţie, în noiembrie 2020, când i-a comparat pe cei doi cu PSD şi cu Gabriela Firea. 

“Campanie electorală mascată şi ilegală din bani publici: reclamă cu marile realizări ale guvernului (prin Compania Naţională de Investiţii). Ce ruşine! Fix ca Firea şi PSD! Ce ruşine!”, a scris, pe Facebook, Voiculescu, după ce Orban şi Nicuşor Dan au participat la lucrările de inaugurare a stadionului Steaua.

Cititi si: Ce spune premierul Cîţu despre activitatea ministrului Vlad Voiculescu

2) Conflict cu Emil Boc. Disputa a fost deschisă de primarul Clujului, care, în numele Asociaţiei Municipiilor din România, s-a plâns că un proiect de ordonanţă, proiect iniţiat de Vlad Voiculescu, stabileşte sarcini către primării fără să asigure finanţarea. 

„Da, domul Boc a tot repetat ce a comunicat şi sâmbătă. A fost vorba de un act administrativ pe care noi l-am trimis spre consultare către Asociaţia Municipiilor şi către autorităţi locale. Noi aşteptam de la toată lumea reacţii scrise. În loc să se întâmple lucrul acesta, domnul Boc a ieşit public să se plângă. Nu ştiu eu care sunt motivele pentru care face asta. Nu e treaba mea să fac bănuieli, sunt destule probleme în sănătate de care să mă ocup, îi las pe alţii să presupună”, a comentat Voiculescu, la Antena3.

3) Conflict cu Valeriu Gheorghiţă. O vreme, ambii au negat existenţa unui conflict, însă criticile constante la adresa campaniei de vaccinare, l-au făcut pe Gheorghiţă să declare: “Încă de la debutul campaniei de vaccinare, după ce domnul Vlad Voiculescu a preluat mandatul, i-am trimis o adresă în care i-am solicitat să asigure evaluări în centrele de vaccinare, prin instituţiile din subordine. Domnia sa ar trebui să ne spună câte controale şi ce rezultate“.

Cititi si: Cîţu şi Voiculescu, ceartă pe datele publicate de Ministerul Sănătăţii în privinţa pandemiei

4) Controversă cu ministrul Sorin Cîmpeanu. La deschiderea, pe 8 februarie, a şcolilor, Voiculescu a susţinut că părinţii trebuie să vină cu un formular de consimţământ pentru testarea copiilor deja completat. Cîmpeanu a fost iniţial de acord, apoi l-a contrazis.

“Cineva s-a grăbit, într-adevăr, din păcate. Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informaţii ca să fie adus în conformitate cu legislaţia în domeniu (…) Probabil că din dorinţa de a face bine, în spiritul prevenţiei, s-au strecurat şi astfel de erori care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenţie”, a declarat Cîmpeanu. 

De altfel, Voiculescu s-a opus iniţial redeschiderii şcolilor, apoi a renunţat la obiecţii.

5) Controverse cu premierul Cîţu. Au existat mai multe dispute între cei doi, fie la redeschiderea şcolilor, fie legate de procesul de vaccinare. În februarie, de exemplu, Cîţu l-a contrazis pe ministrul Sănătăţii în ceea ce priveşte folosirea dozelor rămase în plus, la sfârşitul unei zile.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii