Vremea astăzi, 26 ianuarie. O zi mohorâtă cu ploi şi lapoviţă în sudul ţării şi ninsori în zonele de munte

marți, 26 ianuarie 2021, 10:10
3 MIN
 Vremea astăzi, 26 ianuarie. O zi mohorâtă cu ploi şi lapoviţă în sudul ţării şi ninsori în zonele de munte

Vremea se răceşte marți. O să avem o zi mohorâtă cu ploi şi lapoviţă în sudul ţării şi ninsori în zonele de munte.

Maximele termice pleacă de la MINUS 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 10 grade pe litoral.

Vremea în fiecare regiune
 
În Dobrogea şi Bărăganul atmosfera se menţine închisă, o să plouă, apare şi lapoviţă, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută. Peste noapte, vin ninsorile şi se porneşte vântul, aşa că o să fie Viscol.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ieri s-au înregistrat în jur de 10 grade, marți maximele se opresc pe la 2…3 grade. Va fi lapoviţă pe timpul zilei, iar la noapte o să ningă şi vântul devine mai insistent.

Un aer mai rece ajunge şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Pe aici găsim destul de mulţi nori, poate şi câţiva fulgi de zăpadă şi cel mult 3…4 grade la orele prânzului.Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem înnorări persistente, dar NU sunt anunţate precipitaţii, iar maximele se opresc pe la 2 grade. La noapte cerul se degajează treptat şi se face mai frig. Temperaturile coboară până la minus 6 grade.

Şi în vestul ţării o să fie înnorat. E posibil să cadă un pic de lapoviţă sau câţiva fulgi de zăpadă, iar temperaturile ajung la valori mai potrivite pentru luna Ianuarie, în jur de 3…4 grade.

Se răceşte şi în zona Transilvaniei. O să ningă pe la munte, iar vântul va sufla mai tare pe creste şi va viscoli ninsoarea. Temperaturile rămân negative în depresiuni şi ajung pe la 1 grad sau 2, în rest.

În Oltenia avem o zi destul de neplăcută, cer acoperit, ploi sau lapoviţă şi până la 5…6 grade în termometre.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. După o dimineaţă mohorâtă, zărim şi soarele printre nori, iar, la munte, e posibil să mai cadă câţiva fulgi de zăpadă. Temperaturile urcă până la 13…14 grade în Lunca Dunării.Vremea la munte
 
Şi la munte se anunţă înnorări, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali o să ningă slab. Spre seară, norii ajung în masivele nordice, pe unde e posibil să mai fulguiască. Vântul se înteţeşte din când în când, iar temperaturile rămân ridicate pentru dată din calendar.

Vremea în următoarele zile
 
Miercuri, înnorările persistă şi se mai răceşte puţin. Va mai ninge prin sud-est şi la munte, iar vântul prinde putere pe crestele Carpaţilor Meridionali şi pe litoral.

Joi, ninsorile apar pe suprafeţe mici în regiunile intracarpatice şi la munte, iar vântul va fi mai intens în zonele montane.

Comentarii