Zece promovări ale arbitrilor ieșeni

luni, 26 iunie 2023, 09:11
2 MIN
 Zece promovări ale arbitrilor ieșeni

 

Sezonul competițional 2022 – 2023 a fost fructuos pentru Comisia Județeană a Arbitrilor Iași, zece arbitri fiind promovați în loturile

În urma rezultatelor meritorii din cadrul Programului de monitorizare, Gabriel Mihuleac a urcat în lotul pentru Liga 2, alături de colegul său, arbitrul asistent Andrei Diaconu. Tot prin intermediul unui program (Cavalerii Fluierului IV), dar pentru arbitrii și arbitrii asistenți din loturile județene, Ștefan Cosmin Ciobanu și Cosmin Bazon au promovat la nivelul Ligii a III-a.

Reamintim faptul că în urma concursurilor susținute la sfârșitul anului trecut, de la Iași, au promovat la Liga a II-a arbitrii asistenți Ana Pușcașu și Iulian Andrei Contofan, iar la nivelul Ligii a III-a arbitrii asistenți Radu Nistor și Theodor Olenic.

Totodată, după cum v-am informat, în urma evaluărilor anuale făcute de UEFA, Vlad Ciobanu a promovat în categoria arbitrilor de elită (Elite Category), devenind al doilea arbitru român din istoria futsalului românesc care ajunge la acest nivel, după Bogdan Sorescu.

De asemenea, ieșeanul Bogdan Hanceariuc a urcat în prima categorie a arbitrilor FIFA de fotbal în sală (First Category), fiind alături de Vlad Ciobanu cei mai reprezentativi arbitri români de futsal ai momentului.

„Aceste performanțe reprezintă rezultatul muncii tuturor colegilor mei, iar școala de arbitri de la Iași rămâne una cu care ne mândrim. Trebuie însă să rămânem modești pentru că putem obține noi rezultate bune și sunt convins că în următorii ani vom auzi despre alte promovări ale arbitrilor ieșeni. Mulțumesc președintelui AJF Sorin Boca pentru susținerea arătată în cei 11 ani de când colaborăm. Grupul format la Iași reprezintă un model pentru toți tinerii colegi care își doresc să devină arbitri și să înceapă o carieră frumoasă și plină de satisfacții în acest domeniu. a declarat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

Comisia Județeană de Arbitr Iaşi totalizează acum 22 arbitri divizionari, dintre care:

  • 2 arbitri FIFA la fotbal în sală (Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc);
  • 1 arbitru asistent de Liga I (Adrian Vornicu);
  • 1 arbitru la fotbal în sală Liga I (Andrei Mihălcuț);
  • 2 arbitri (Vlad Baban și Gabriel Mihuleac) și 3 arbitri asistenți de Liga a II-a (Iulian Contofan, Ana Pușcașu și Andrei Diaconu);
  • 1 arbitru la fotbal în sală Liga a II-a (Sebastian Șpaiuc);
  • 6 arbitri de Liga a III-a (Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Lucian Diaconu, Mihai Moisă, Andrei Apreutesei și Ștefan Cosmin Ciobanu);
  • 6 arbitri asistenţi de Liga a III-a (Vlad Hriscu, Daniel Hriscu, George Macovei, Radu Nistor, Theodor Olenic și Cosmin Bazon).

Comentarii