Zi cu număr dublu de donatori de sânge la Iași. Care a fost cauza?

sâmbătă, 13 iulie 2019, 10:52
1 MIN
 Zi cu număr dublu de donatori  de sânge la Iași. Care a fost cauza?

78 de persoane, aproximativ dublu faţă de media ultimei perioade de criză, s-au prezentat alaltăieri la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi (CRTS) pentru a dona sânge în cadrul Recoltei Comunităţilor Creative, eveniment organizat de Asociaţia „Trei Vieţi“. Dintre acestea, 65 de persoane au fost considerate eligibile pentru donare şi au reuşit să ofere sânge pentru a suplini lipsa din ultimele zile. 

De asemenea, mai multe persoane au ales să ofere bonurile pe care le-au primit pentru donare unor familii nevoiaşe sprijinite de Casa Share. 152 de bonuri de masă au ajuns la oamenii sărmani din Iaşi ca urmare a gestului donatorilor. „Lăsând cifrele deoparte, Recolta Comunităţilor Creative a avut un ecou frumos în acest mediu şi ne bucură implicarea şi susţinerea comunităţilor locale. Rămâneţi prin preajmă, mai pregătim o sumedenie de alte surprize în perioada următoare. Cei care aţi veni la donare şi v-a fost recomandat să reveniţi zilele următoarea la centru, nu uitaţi să o faceţi“, au precizat reprezentanţii Asociatiei „Trei Vieţi“ la finalul evenimentului.

Tot ca parte a evenimentului, patru persoane vor putea primi săptămâna viitoare câte o carte. Cele patru cărţi au fost dăruite de Librariul Iulius Mall, şi acele persoane vor putea participa la Cafetish, de pe strada Lăpuşneanu, pe baza scutirii de donator primite în perioada 15-19 iulie. Cei care vor să doneze trebuie să meargă la sediul CRTS de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon“, de luni până vineri, în intervalul orar 7-13. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul instituţiei.

Comentarii