Zidar român executat în stil mafiot pe stradă, în Italia, după ce soția lui a ajutat-o pe nevasta unui infractor albanez să-l părăsească

duminică, 12 martie 2023, 09:14
2 MIN
 Zidar român executat în stil mafiot pe stradă, în Italia, după ce soția lui a ajutat-o pe nevasta unui infractor albanez să-l părăsească

Un român în vârstă de 33 de ani a fost împușcat mortal în seara de miercuri, 8 martie, într-un cartier de la periferia Romei. Bărbatul era pe trotuar, în fața casei în care locuia, când un om aflat pe o motocicletă a tras două focuri de armă asupra sa și l-a ucis, scrie Il Messaggero.

Mihai Ștefan Roman, Michele pentru cei care l-au cunoscut în Italia, a murit înainte ca salvatorii să ajungă la locul unde a fost împușcat. Se pregătea să intre în imobilul în care locuia și unde-l aștepta soția lui, căreia îi ducea flori de Ziua Femeii. De meserie zidar, românul împușcat în spate fusese amenințat de săptămâni întregi și trăia terorizat, după ce soția lui fusese confidenta unei alte femei, nevasta unui infractor albanez, victimă a violenței domestice. O ajutase să se elibereze de coșmar și de bătăi, să-și găsească curajul să se răzvrătească împotriva abuzatorului care îi dădea voie să iasă din casă doar pentru a-și lua fiul de la școală.

Albanezul instalase microfoane în casă și își înregistra soția când el nu era acolo, iar când a aflat de confidențele făcute prieteni ei românce, furios, i-a spart telefonul. Un afront de neiertat, mai ales după ce fusese dat afară din casă.

Atunci albanezul s-a dus la ușa românilor, l-a scos pe Mihai din casă, s-au certat și chiar l-a lovit pe român: „Mi-ai stricat familia”, „dacă soția ta nu tace, te ucid, o să-ți stric și eu familia”, au fost amenințările la adresa românului, strigate de albanez și în fața acestuia și la telefon. Mihai îi spusese soției sale: „Mă va ucide”. Joi, soția românului a fost audiată mai multe ore de carabinierii care investighează crima. Și a povestit de certurile cu albanezul (care avea un pistol acasă), de amenințări, de Mihai care se temea din ce în ce mai mult și se retrăgea în sine.

Mai mult, pe libertatea.ro

Comentarii