Zumzet la partidoi: va avea Iaşul un nou menistru plin?

miercuri, 16 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Zumzet la partidoi: va avea Iaşul un nou menistru plin?

Mutări interesante şi zvonuri zglobiii s-au auzit ieri dinspre partidoi, stimaţi telespectatori. Spun surse credibile de la centru că o dipotată de Iaşi, mai exact madama cu Camelii, ar urma să devină, la proximul CEx al partidoiului, şefa departamentului de Educaţiune din PSD. Iar socoteala ar fi, mai spun sursele noastre, ca madama să devină apoi, pe filiera asta şi după mediatizarea de rigoare, chiar viitorul ministru plin al Educaţiunii. 

Toate astea se vor întâmpla, însă, cam prin vară, zice-se, după ce actuala deţinătoare a acestui portofel ministerial, madam Cati Abramburica, îşi va fi dat demisia. Scenariul cică ar fi fost gândit după ce liderii de aici ar fi fost anunţaţi că madam Cati vrea musai să candideze de prezidenţiale, la alegerile din toamnă, zice-se că mai mult încurajată de aripa pro-Ponta din partid, dar şi de partidul cel mic al fostului premier, Cati însă mizând şi pe un sprijin tacit al celor de bună credinţă din partidoi, care abia ar aştepta să-l vadă pe Drac Nea prăbuşit în şanţ. Iar Drac Nea, ca să contracareze o aşa disidenţă pe care n-o agreează deloc, îşi ia măsuri, inclusiv prin a ataca în Parlament, prin departamentul de educaţiune, toate iniţiativele ei.

Dar, asta-i mai mult politichie; mai concret, pentru că va trebui să se pregătească de alegeri, şi pentru că oricum nu poţi intra în campanie din funcţia de ministru, Cati oricum ar urma să-şi dea demisia. Şi, uite-aşa, ar putea apărea o oportunitate imensă pentru Iaşi, cum n-a mai fost de la Adomniţei încoace, una care să mai spele poate ruşinea cu Dodorel. Dacă va fi asta însă o oportunitate şi pentru un om pregătit de aşa funcţie, cum pare a fi madama cu Camelii, aicea, vorba orbului: vom vedea…

Îl are la mână Drac Nea pe Dodorel? Oare cam cu ce?

Apropo de nenea Dodorel, dacă tot veni vorba de acest personagiu de care ne e tot mai ruşine, ca ieşeni, dar mai ales ca absolvenţi ai celei mai vechi vniversităţi din ţară. Ne-au tot întrebat mulţi dacă ştim ceva: nu cumva Todorel e şantajat? Şi dacă da, cam cu ce? Căci altfel n-ar putea să facă atâtea potlogării în folosul penalilor. Băbăeţ, acuma, ca să vă spunem sincer, concret nu avem nimic la mână. Putem doar să vă spunem ce-am auzit şi noi, pe ici pe colo. Că, zice-se, Drac Nea şi Moliceanu, care l-a şi adus în Guvern la vremea lui, l-ar avea la mână pe Dodorel cu unele chestiuni tari din arhiva SIPA, aia a ministeriului cu pricina. Dar mai multe zău că nu ştim…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii