anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Actiunile societatilor bacauane se disputa in cerc restrins

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Actiunile societatilor bacauane cele mai tranzactionate pe piata de capital in ultimele trei luni se invirt in miinile unui grup restrins de actionari. Fruntea topului, la acest capitol, ramin de departe societatile desprinse din societatea Socalp Bacau, partea in care actionarii majoritari inca nu au aparut. Pentru aceste societati - in fapt citeva baruri si mici restaurante din Bacau -, se bat mai putin de zece oameni si societati comerciale, dar ei au ajuns la pachete de actiuni care reprezinta pina la o treime din capitalul social.
  Asa se intimpla la societatile Cremene III si Bar Agrement Cascada, unde actionarii Petru Moldovan, Ioan Hordila si Ghita Gavrila au trecut, fiecare, de 30 la suta din totalul actiunilor. La Cremene III, un bar de mina a doua in zona "Pompierii noi", Petru Moldovan a ajuns pe 28 iunie la 32,985% din capitalul social, iar Ghita Gavrila la 31,818%, pe 10 august. De asemenea, Ioan Hordila detine, din 26 iulie, 32,932% din actiunile societatii Bar Agrement Cascada. Cele mai tranzactionate actiuni in ultimele trei luni pe piata de capital Rasdaq au fost ale societatilor Cremene III, Complex Hotelier Decebal, Prolabac, Bar Agrement Cascada, Ro Stylle si Marinarul - toate din Bacau si Perla Moldovei, din Slanic Moldova. Daca la Slanic Moldova firma Vradicor Financiar Grup Bacau a achizitionat, in urma unei oferte publice, actiuni pina la cota de 51,51%, din contul societatii Perla Moldovei, la celelalte disputele inca vor mai continua pe pachete mai mici de actiuni, probabil pina cind actionarii vor ajunge la pachete majoritare. Astfel, Valentina Scurtu a ajuns la 21,89% din capitalul social al Complexului Hotelier Decebal, pe 12 iunie, societatea Decebal Bacau are la Ro Stylle Bacau 25,21% din totalul actiunilor - din 24 iulie, iar Ovidiu Nechita are 27,279% din actiunile Barului Agrement Cascada - din 10 august. Sub 10% din capitalul social detin Romica Botezatu (10,91% la Cremene III, din 22 august), societatea CAS Prod la Ro Stylle (17,6%, din 24 iulie), Mihaita Mincioaga (18,311%, din 6 august, la restaurantul Marinarul) si Florin Herghelegiu, din 10 august, cu 11,16% la restaurantul Marinarul.
  Cea mai interesanta evolutie este a actionarului Voica Ursache, directorul societatii Socalp, care a vindut actiuni din toate pachetele detinute in societatile desprinse din Soclap. Astfel, in ultimele trei luni, Voica Ursache a ajuns, de la aproape 40%, la 29,289% din capitalul social la Marinarul (pe 10 august, dupa ce in mod bizar pe 6 august era raportata pe Rasdaq cu numai 3,419% la aceeasi societate), la 9,634% la Bar Agrement Cascada (pe 2 august) si la 9,446% la Cremene III (pe 26 iulie). La Prolabac Bacau - intreprindere de procesare a laptelui -, Aurora Butnaru, directorul societatii, a ajuns prin achizitonare de actiuni pe piata de capital la cota de 7,52% din capitalul social, pe 25 iulie. De asemenea, citeva oferte publice de vinzare sau cumparare de actiuni au avut loc sau inca sint in desfasurare pentru societati din portofoliul SIF Moldova, la Vinalcool Bacau si la Complexul Hotelier Decebal. (Petru DONE)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Pohtiţi la fotbal!

  Nicolae GRECU

  Pohtiţi la fotbal!

  N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

  opinii

  Mitocanul de la volan (I)

  Eugen MUNTEANU

  Mitocanul de la volan (I)

  Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

  Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

  Aurelian-Petruș PLOPEANU

  Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

  Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

  O limbă din prefabricate

  Alexandru CĂLINESCU

  O limbă din prefabricate

  Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

  pulspulspuls

  O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

  O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

  Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

  Caricatura zilei

  Ambulanța

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

  Linkuri sponsorizate

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.