FLASH

marți, 26 aprilie 2005, 23:00
3 MIN
 FLASH

„Scorpionii” la inaltime
La sfirsitul saptaminii trecute, a avut loc, la sala Constructorul din Capitala, Campionatul National de kick-boxing pentru seniori si juniori, la care au participat sportivi de la peste 30 de cluburi din tara. Sportivii de la Gip Security Scorpions, pregatiti de antrenorul Mihai Constantin, au reusit sa-si pastreze pozitia de lider national, cucerind patru titluri nationala si o medalie de bronz. Vedeta competitiei a fost Gabriel Popa (agent la firma de paza „Club Versus”), care a cistigat, in mod categoric, categoria 81 kg la seniori, reusind victoria in finala in numai 10 secunde. Tot medalii de aur au cucerit, la seniori, Petrica Dumitrachi (57 kg) si Robert Stefanache (63, 5 kg, elev la Liceul „Ion Holban”), in timp ce la juniori s-a impus elevul de la Liceul „Dumitru Murgu”, Alexandru Alexa (57 kg). Unul dintre favoriti, Gabriel Ismana (student la IEFS), a cucerit bronzul categoriei 60 kg, dar antrenorul Constantin ne-a marturisit ca acesta face cu greu fata acestei categorii, urmind sa treaca, in viitor, la 60 kg.
Medalii la karate
Derulata la Galati, editia a 15-a a Campionatului National de karate traditional a adus 3 medalii sportivilor clubului Enpi. Irina Patrahau a obtinut argintul la kumite si bronzul la fuku go, un alt bronz fiind obtinut de echipa de kumite formata din Catalin Olaru, Iulian Dumitras si Constantin Adascalitei jr. La un pas de podium s-a oprit echipa de kata masculin si cea de enbu mixt, clasate pe locul 4. Vedeta CS Enpi, Razvan Popa a iesit din cursa pentru medalii datorita unei accidentari.
Din corpul de arbitri ai competitiei au facut parte si Petronel Luca si Constantin Adascalitei, fosti luptatori la clubul iesean.
Fara rugby, pe „Agronomie”
Partida programata miine, de la ora 10,00, pe stadionul „Gorun Sandu-Ville”, dintre Poli Agro Iasi si CSM Timisoara din cadrul primei etape a ultimului tur din Divizia A (seria Vest), nu se va mai disputa. Aceasta din cauza rugbistilor banateni, care au anuntat ca nu vor mai veni la Iasi. Cine sa fie de vina? Situatia financiara? Distanta mare? Diferenta de valoare? Apropierea sarbatorilor pascale? Sau toate la gramada? (Nic. G)
Arbitri straini la finala Cupei
Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat, marti, ca va cere UEFA delegarea unei brigazi de arbitri straini la meciul Dinamo-Farul Constanta din finala Cupei Romaniei, care va avea loc pe 11 mai, la ora 20.15, pe stadionul Cotroceni.
„Vom cere UEFA?sa facem tot un schimb de experienta, sa mergem pe acelasi sistem. Farul ne-a trimis o adresa foarte civilizata in care spune ca ar fi mai bine pentru fotbalul romanesc sa acceptam acest lucru, dar si noi ne gindeam foarte serios la asta”, a spus Craciunescu.
Mircea Sandu, la parchet
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a fost audiat ca martor, marti, de catre procurorii militari, in cazul desprinderii fostei sectii de fotbal din Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti, in 1998, au informat surse judiciare.
Mircea Sandu a avut o discutie de jumatate de ora cu procurori ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Purtatorul de cuvint al FRF, Mihai Zaharia, a precizat ca Mircea Sandu nu face nici o declaratie, deoarece este „suparat pe presa”. In cadrul Adunarii Generale Constitutive?din data de 9 aprilie 1998,?a fost aprobata transformarea sectiei de fotbal profesionist al CSA Steaua Bucuresti in „FC Steaua Bucuresti”, asociatie sportiva fara scop patrimonial. Viorel Paunescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al clubului Steaua Bucuresti.
Kievul il ameninta pe Lucescu
Echipa Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul sustinut, luni, in deplasare, in compania formatiei Arsenal Kiev, contind pentru etapa a XXIII-a a campionatului Ucrainei. Gazdele au deschis scorul in minutul 5, prin Mizin, din penalty, iar Sahtior a restabilit egalitatea in minutul 75, prin Lewandowski, tot din lovitura de la 11 metri. Marica a fost introdus pe teren in minutul 46, in timp ce Stoican, care a primit un cartonas galben in minutul 34, a fost inlocuit, in minutul 74, cu Batista.
Intr-un alt meci disputat, luni, in campionatul Ucrainei, echipa romanilor Tiberiu Ghioane, Florin Cernat si Cristian Irimia, Dinamo Kiev, a invins, in deplasare, cu scorul de 2-1, formatia Metalurg Donetk. Cernat a fost introdus pe teren in minutul 66, in locul lui Belkevici, in timp ce Ghioane si Irimia nu au fost inclusi in lotul pentru acest meci. In clasament conduce in continuare Sahtior Donetk, cu 58 de puncte, urmata de Dinamo Kiev (55 p) si Metalurg Donetk (40 p).

Comentarii