Flash

luni, 01 decembrie 2008, 23:02
6 MIN
 Flash

In topul popularitatii
Atacantul roman al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, ocupa locul 18 in clasamentul intermediar al celor mai populari fotbalisti din lume, in care se afla pe pozitia 72, la sfirsitul lunii octombrie, a anuntat, ieri, Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). Mutu, care a primit pina in prezent 3.595 de voturi, devanseaza jucatori ca argentinianul Lionel Messi (locul 19), portughezul Cristiano Ronaldo (20) si brazilianul Kaka (23). La sondajul de opinie lansat de IFFHS participa 100 de fotbalisti din 58 de tari. Sondajul continua pina la 3 ianuarie 2009. In prezent, cei mai populari cinci fotbalisti din lume sint, in ordine, Oscar Suazo (Honduras), Mohamed Aboutreika (Egipt), Marcos (Brazilia), Rogerio Ceni (Brazilia) si Faisal Agab Sido (Sudan).

 

Cernea si Kapetanos, jefuiti

Jucatorii Stelei Cornel Cernea si Pantelis Kapetanos au fost victimele unui jaf, petrecut luni dimineata, din camerele acestora de la stadionul din Ghencea fiind furate bunuri in valoare de aproximativ 2.600 de lei, au declarat, surse din Politia Capitalei. Potrivit surselor, politistii Sectiei 22 au un suspect dupa ce au vizionat inregistrarile imortalizate de camerele de luat vederi ale sistemului de securitate de pe stadionul Steaua. Primele indicii arata ca un barbat cu o constitutie astenica, de circa 1,80 metri, ar fi intrat luni dimineata, intre orele 9:50-10:15 in camerele celor doi, de unde a sustras o suma de bani, un laptop, un play-station si mai multe carduri bancare ale celor doi.

Ramasitele week-end-ului

Italia – XIV : Palermo – Milan 3-1. Miccoli (’49), Cavani (’59), Simplicio (’79) / Ronaldinho (’82 – penalty). Clasament: Inter – 33 p; 2. Juventus – 27 p; 3. Milan – 27 p.

Spania – XIII: Atletico Madrid – Santander 4-1. Simao (’20), Agüero (’33), Forlan (’78, ’82) / Tchité (‘7);  Clasament: 1. Barcelona – 32 p; 2. Real Madrid – 26 p; 3. Villarreal – 28 p.

Franta – XVI: Rennes – PSG 1-0. Cheyrou (’45). Clasament: 1. Lyon – 34 p; 2. Rennes – 29 p; 3. Marseille – 28 p.

  

  

Tofalvi, in elita biatlonistelor

Sportiva romana Eva Tofalvi a cistigat duminica proba de sprint 7,5 km din cadrul concursului desfasurat la Idre (Suedia), prima etapa a Cupei Federatiei Internationale de Biatlon (IBU). Tofalvi a fost urmata in clasament de moldoveanca Natalia Levcenkova si Romy Beer (Germania). Dana Potlogea a terminat pe locul 14 (24 min 09 sec 5/10), Mihaela Purdea s-a clasat pe 26, Emöke Szocs pe 45 si Alexandra Rusu pe 61, Luni, in cel de-al doilea concurs de sprint, biatlonista germana Juliane Döll a obtinut victoria, urmata de rusoaicele Natalia Sokolova si Ana Kunaeva. EvaTofalvi a terminat pe locul VII, cronomtrata Mihaela Purdea a fost a noua, Alexandra Rusu pe 20, Dana Plotogea pe 25 si Emöke Szocs pe 39.

Gestul lui Frei

Internationalul roman Adrian Mutu i-a multumit portarului francez Sébastien Frey pentru ca i-a oferit banderola de capitan al Fiorentinei in partida de duminica cu AS Roma, desi acesta din urma fusese desemnat initial de Cesare Prandelli sa indeplineasca rolul respectiv. "Gestul pe care l-a facut Frey mi-a facut o foarte mare placere, la fel si faptul ca antrenorul Prandelli a fost de acord in aceasta privinta. Sa fiu capitanul Fiorentinei este o mare onoare pentru mine", a opinat decarul echipei nationale. Mutu (29 de ani) a mai spus ca evolutia sa in partida cu AS Roma nu a fost "suficient de buna", dar a precizat ca echipa sa nu merita sa piarda: "Dupa parerea mea, un rezultat de egalitate era mai echitabil". Fiorentina, adversara Stelei din grupa F a Ligii Campionilor, a pierdut duminica in deplasare cu AS Roma, scor 0-1.

Vasluienii profita de TSKA

Echipa de fotbal FC Vaslui doreste sa transfere alti trei jucatori care evolueaza in Bulgaria, la TSKA Sofia, doi fundasi, un sirb si un bulgar, si un mijlocas bulgar, dupa cum relateaza presa de la sud de Dunare. Este vorba de fundasul dreapta sirb Nenad Nastic (27 ani), fundasul central Kiril Kotev (26 ani) si mijlocasul dreapta Iordan Todorov (27 ani). Conform presei bulgare, Nastic este deja de joi la Vaslui si se antreneaza cu echipa lui Viorel Moldovan. Vaslui a oferit echipei din Sofia suma de 150.000 de euro, iar TSKA se pare ca va accepta, deoarece ii datoreaza jucatorului salariul pe ultimele trei luni. In cazul in care TSKA ar fi refuzat, l-ar putea pierde pe Nastic, care ar pleca liber de contract. Nastic a fost accidentat in ultima vreme si nu a evoluat in prima echipa a sofiotilor.

 

Oros a ratat convocarea

Fundasul echipei FC Brasov, Cristi Oros, care s-a accidentat in meciul din Liga I cu FC Timisoara, a fost concultat de medicii echipei nationale si nu va putea da curs convocarii, astfel incit in locul sau a fost chemat Madalin Ciuca, de la Gloria Bistrita."Am fost la Mogosoaia si am fost consultat de doctorul Pompiliu Popescu, care a descoperit ca am o entorsa la glezna dreapta, astfel incit va trebui sa imi pun piciorul in ghips. Imi pare rau ca am ratat prima convocare, dar am vorbit cu domnul Piturca si sper ca prin evolutiile mele din retur sa ramin in atentia sa", a declarat Cristi Oros, pentru site-ul oficial al brasovenilor. Fotbalistii din lotul A divizionar s-au reunit, ieri, la Mogosoaia, pentru a participa la un stagiu de pregatire sub comanda selectionerului Victor Piturca. Jucatorii vor disputa si doua partide amicale, una cu lotul B, condus de Emil Sandoi, si una cu Steaua.

Cereti scuze, dom’ arbitru!

Managerul  clubului Chelsea, Luiz Felipe Scolari, este de parere ca centralul Mike Deane a influentat rezultatul din derby-ul cu Arsenal, scor 1-2, si vrea ca acesta sa-si ceara scuze pentru ca a validat eronat golul egalizator al echipei vizitatoare. "Vreau ca miine, dupa ce revede acea faza la televizor, Deane sa-si recunoasca vina. Dupa acel gol marcat neregulamentar, jucatorii mei si-a pierdut concentrarea, fapt care dus in cele din urma la infringere. Este uman sa mai gresesti, dar echipa mea a fost omorita de acel ofsaid", a afirmat tehnicianul brazilian.  Reluarile TV au demonstrat ca centralul britanic Mike Deane a validat eronat in minutul 59 reusita atacantul olandez Robin van Persie, care se afla in pozitie de ofsaid cind a primit pasa de la brazilianul Denilson. Adversara echipei CFR Cluj din Grupa A a Ligii Campionilor, Chelsea, a cedat duminica pe teren propriu, scor 1-2, in fata formatiei Arsenal Londra. .

Blat dovedit

Jesus Mora Nieto "Jesuli", care in stagiunea trecuta a evoluat la Tenerife, in Segunda Division, a recunoscut ca a primit suma de 6.000 de euro din partea unui oficial al clubului Malaga pentru a nu-si apara corect sansele in meciul direct din ultima etapa a sezonului precedent. Presa spaniola a intrat in posesia unei inregistrari a dialogului dintre Jesuli si presedintele lui Real Sociedad, echipa care in stagiunea trecuta era angrenata, alaturi de Malaga, in lupta pentru promovarea in Primera Division. Iñaki Bdiola, conducatorul clubului basc, l-a contactat in urma cu doua saptamini pe atacantul imprumutat de FC Sevilla la Tenerife, pentru a-l instiinta ca a aflat de mita oferita de oficialii lui Malaga. Acesta a dorit sa afle "pretul pentru care Socidedad nu a mai promovat". Initial, fotbalistul a spus ca nu isi mai aminteste citi a bani a primit, dar, in cele din urma, a marturisit ca a fost vorba de 6.000 de euro. Jesuli, in virsta de 30 de ani, a intrat in posesia sumei respective desi nu a evoluat in acel meci din cauza unei accidentari.

Barcelona- Atletico, in optimi

Actualul lider din Primera Divison, FC Barcelona, va infrunta pe Atletico Madrid in derby-ul optimilor de finala ale Cupei Regelui, in timp ce echipa la care evolueaza si internationalul roman de tineret Laszlo Sepsi, Racing Santander, va intilni pe Valencia. Programul partidelor din optimi: Poli Ejido – Espanyol; Racing Santander – Valencia; Sporting Gijon – Valladolid; Real Union – Betis Sevilla; FC Sevilla – Deportivo la Coruña; Atletico Madrid – FC Barcelona; Osasuna – Athletic Bilbao; Mallorca – Almeria. Meciurile tur se vor disputa la data de 7 ianuarie, in timp ce returul va avea loc o saptamina mai tirziu.

Tintin, demis de la Espanyol

Oficialii gruparii Espanyol Barcelona l-au concediat duminica seara pe tehnicianul Bartolomé Marquez din cauza rezultatelor dezamagitoare din campionat, acolo unde formatia catalana ocupa locul XVII. Anuntul demiterii lui Marquez a venit la scurt timp dupa ce Espanyol a fost invinsa pe teren propriu de Sporting Gijon, scor 0-1, intr-o partida contind pentru etapa a XIII-a din Primera Division.  Bartolome "Tintin" Marquez fost numit la inceputul lunii iunie in functia de antrenor principal al lui Espanyol, acesta inlocuindu-l atunci pe Ernesto Valverde. Cele mai mari sanse de a prelua postul ramas vacant dupa concedierea lui Marquez le au Luis Fernandez, Miroslav Djukic si José Manuel Esnal.

Comentarii