75 de cadre medicale au fost vaccinate ieri la Iaşi. Nici un efect advers!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

75 de cadre medicale au fost vaccinate ieri la Iaşi. Nici un efect advers!

Primul ieşean care a primit vaccinul Pfizer a fost directorul Spitalului de Boli Infecţioase.

GALERIE
vaccin Rosu
  • vaccin Rosu
- +

De ieri, a început vaccinarea personalului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, „primul pacient” fiind chiar managerul unităţii medicale, dr. Florin Roşu, medic ATI. 260 dintre cele aproximativ 280 de cadre medicale angajate ale unităţii medicale şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina, şi ritmul va fi de aproximativ 50 de cadre medicale pe zi.

În prima zi s-au vaccinat 75 de cadre medicale de la Infecțioase. Vaccinarea a început şi va continua la sediul principal al spitalului, fiecare cadru medical fiind observat timp de 15-30 de minute după imunizare pentru a se observa dacă există vreun afect advers. Aseară, până la închiderea ediţiei, managerul a precizat că nu au fost observate efecte adverse la niciunul dintre colegii săi care au fost vaccinaţi. El a mai menţionat că au ales să se vaccineze inclusiv angajaţi ai spitalului care au trecut deja prin boală, dar că ieri, în prima zi, nu a fost programat niciunul dintre aceştia.

„A fost datoria mea ca medic, nu cred că am fost un exemplu pozitiv, ci un exemplu de normalitate din punctul meu de vedere. Vaccinarea şi respectarea măsurilor de protecţie în continuare ne vor duce spre această direcţie încât să ne putem relua viaţa cu care am fost obişnuiţi până acum”, a precizat dr. Florin Roşu. Printre persoanele care s-au vaccinat în cursul zilei de ieri s-a numărat şi dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al spitalului, şi care a spus că suntem în faţa unui moment istoric pentru toţi cei implicaţi: cadrele medicale, familiile acestora, care îi vor putea vedea mai des acasă, dar şi pentru întreaga omenire, fiind în faţa şansei de a stopa răspândirea pandemiei. Dr. Carmen Dorobăţ a avertizat că începerea vaccinării nu înseamnă că, de mâine, numărul de cazuri va scădea, dar că există şanse ca, în perioada următoare, să scadă presiunea pe sistemul medical.

„Este un moment istoric pentru cadrele medicale care din acest moment vor lucra cu mai multă «libertate psihologică» şi va exista o calitate mai bună a actului medical, un moment istoric şi în ceea ce priveşte protecţia propriilor familii, un moment istoric pentru omenire. Sperăm că acesta este «începutul sfârşitului» pentru că înseamnă că, treptat, nu ne putem aştepta să se întâmple peste noapte, va scădea numărul de cazuri. Sperăm să fie spre final această pandemie, care va exista în continuare, dar nu ca până acum, în valuri. Sperăm să se topească aceste valuri şi să putem gestiona mai uşor toate cazurile care apar”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ. Vaccinarea personalului medical va continua în perioada următoare, România urmând a primi lunar maximum 600.000 de doze de ser. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.