Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

„Ana Bogdan, cetăţean de onoare al Iaşului!” Albe şi negre după Iaşi BCR Open

GALERIE
ana bogdan, cetatean onore
  • ana bogdan, cetatean onore
- +

Iaşi BCR Open, turneu de tenis WTA 125, cu premii în valoare de 115 000 $, a ajuns ieri la final. În proba de simplu s-a impus românca Ana Bogdan (29 ani, locul 75 WTA, cap de serie numărul 3), care a trecut în finală, în două ore şi 21 de minute, cu 6-2, 3-6, 6-1 de Panna Udvardy (Ungaria; 23 ani, 93 WTA, cap de serie numărul 2). 

Sportiva născută în Sinaia a plecat foarte bine în meci şi a câştigat primul set în 43 de minute. Excesiv de nervoasă în actul doi, Ana a greşit apoi mai mult, în special la primul serviciu, şi a cedat în 58 de minute. Împinsă de la spate de publicul care a umplut până la refuz tribunele de la Baza Ciric, românca a revenit însă şi s-a impus în 40 de minute în „decisiv”. Ana Bogdan a câştigat astfel primul turneu WTA din carieră, după ce pierduse până acum două finale. Românca a încasat un cec de 15 000 $ şi a acumulat 160 de puncte WTA, cu care a urcat pe locul 63 mondial, la patru poziţii de cea mai bună clasare din carieră. 
În proba de dublu s-a impus tandemul Daria Astakova (Rusia) – Andreea Roşca (România), care a învins în finală perechea maghiară Reka Luca Jani – Pannda Udvardy cu 7-5, 5-7, 10-7.
 

La finalul turneului, Ziarul de Iaşi a tras următoarele concluzii.

 
1. S-a confirmat că ieşenii vor sport de calitate
 
Deşi cheltuie mult cu sportul, Iaşul suferă enorm la acest capitol. Atât în ceea ce priveşte infrastructura (Sala Polivalentă e depăşită, stadionul, în ciuda reparaţiilor consistente de acum, este mult sub blazonul oraşului etc.), cât şi rezultatele: în prima ligă nu există nicio echipă (!) de tradiţie, cu excepţia rugbyului, dar asta doar pentru că eşalonul doi „oval” s-a desfiinţat, la competiţiile cu impact de seniori nu avem nicio medalie de ani de zile. Firesc, atunci când a apărut o rază de soare, ieşenii s-au bucurat din plin. Astachiar dacă tenisul nu este un sport de prim plan pe malurile Bahluiului, iar turneul nu a fost de prim rang, pentru a le atrage, de pildă pe Simona Halep sau Sorana Cîrstea.
 
2. Creştere sensibilă faţă de turneul de băieţi
 
Mult mai bine mediatizat, având şi avantajul faptului că a avut la start o ieşeancă, Andreea Prisăcariu şi alte câteva românce cunoscute, turneul feminin a fost net superior celui masculin, derulat luna trecută, din punct de vedere al succesului la public.
 
3. Primăria s-a implicat puternic
 
Primăria nu numai că a pus pe masă o sumă consistentă, 600 000 de lei, pentru cele două turnee, dar a şi oferit condiţii de excepţie la Baza Ciric, calitatea zgurii, de exemplu, fiind apreciată unanim. Mai mult, şefii municipalităţii şi inspectorii de specialitate Popa şi Cananău s-au implicat activ, compensând unele neatenţii ale organizatorilor.
 
4. SUV-urilor le place iarba
 
Deşi Iaşul nu are o cultură temeinică a tenisului, aproape toţi spectatorii s-au comportat ca pe marile arene. În plus, sprijinul oferit de public Anei Bogdan a fost decisiv în momentele grele ale partidelor acesteia. Şi strigătele din tribune au fost simpatice, la final cerându-se ca Ana să fie cetăţean de onoare al Iaşului. Au fost, însă, şi câteva lucruri de nedorit. La loje au existat persoane care, de pildă, mergeau în timp ce Ana Bogdan se pregătea de serviciu în finală. Nu au lipsit nici oameni care au venit la turneu doar să fie văzute, nu să vadă tenis. Ori şoferi care nu s-au obosit să mai coboare câteva sute de metri, până în parcările din Ciric, ei preferând să-şi urce SUV-urile pe trotuarele ori iarba din preajma Bazei Sportive.
Trăgând linie, un turneu agreabil, cu mult mai multe plusuri decât minusuri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri