A depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă, dar a scăpat de sancţiuni în instanţă

miercuri, 22 septembrie 2021, 01:58
2 MIN
 A depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă, dar a scăpat de sancţiuni în instanţă

Şoferul unui Mercedes a depăşit linia continuă aflându-se în depăşirea tocmai a maşinii Poliţiei. A reuşit să scape totuşi de amendă, pentru că poliţiştii nu au consemnat suficiente detalii în procesul verbal.

În noiembrie anul trecut, Mihai S. se afla pe DJ 248, la ieşirea din Pădureni spre Ciurea. S-a angajat în depăşirea autospecialei Poliţiei, încălcând însă marcajul longitudinal continuu. A fost sancţionat cu o amendă în valoare de 580 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce. Bărbatul s-a adresat Judecătoriei, susţinând că, în punctul în care depăşise maşina poliţiei, marcajul longitudinal era discontinuu.

Conform legii, procesul verbal de constatare trebuie să cuprindă, obligatoriu, descrierea faptei, data, ora şi locul în care a fost comisă. Toate erau în regulă, cu excepţia locului, care era indicat prea vag, după cum au considerat magistraţii. Prezenţi în instanţă, reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei Judeţene au precizat clar punctul în care avusese loc depăşirea, dar nu au reuşit să-i convingă pe judecători, care au precizat că menţiunea trebuia să fi fost consemnată clar în procesul verbal de constatare.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au decis magistraţii Judecătoriei, care l-au exonerat pe şofer de la plata amenzii şi de suspendarea permisului. Apelul înaintat de IPJ a fost respins ieri de Tribunal.

Comentarii