A depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă, dar a scăpat de sancţiuni în instanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

A depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă, dar a scăpat de sancţiuni în instanţă

GALERIE
depasire
  • depasire
- +

Şoferul unui Mercedes a depăşit linia continuă aflându-se în depăşirea tocmai a maşinii Poliţiei. A reuşit să scape totuşi de amendă, pentru că poliţiştii nu au consemnat suficiente detalii în procesul verbal.

În noiembrie anul trecut, Mihai S. se afla pe DJ 248, la ieşirea din Pădureni spre Ciurea. S-a angajat în depăşirea autospecialei Poliţiei, încălcând însă marcajul longitudinal continuu. A fost sancţionat cu o amendă în valoare de 580 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce. Bărbatul s-a adresat Judecătoriei, susţinând că, în punctul în care depăşise maşina poliţiei, marcajul longitudinal era discontinuu.

Conform legii, procesul verbal de constatare trebuie să cuprindă, obligatoriu, descrierea faptei, data, ora şi locul în care a fost comisă. Toate erau în regulă, cu excepţia locului, care era indicat prea vag, după cum au considerat magistraţii. Prezenţi în instanţă, reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei Judeţene au precizat clar punctul în care avusese loc depăşirea, dar nu au reuşit să-i convingă pe judecători, care au precizat că menţiunea trebuia să fi fost consemnată clar în procesul verbal de constatare.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au decis magistraţii Judecătoriei, care l-au exonerat pe şofer de la plata amenzii şi de suspendarea permisului. Apelul înaintat de IPJ a fost respins ieri de Tribunal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.