A început simularea la „bac“ şi evaluare: azi sunt examenele scrise

miercuri, 22 ianuarie 2020, 02:50
2 MIN
 A început simularea la „bac“ şi evaluare: azi sunt examenele scrise

Aproximativ 13.000 de elevi ieşeni de clasele a VIII-a şi a XII-a se vor obişnui cu emoţiile examenelor grele din vară.

 

Elevii ieşeni din clasele terminale, din clasa a VIII-a şi din clasa a XII-a, au început de ieri simularea la materiile de la examenele naţionale. Subiectele sunt propuse de comisii organizate la nivelul Inspectoratului Şcolar, urmând ca astăzi şi mâine să susţină examene scrise la toate materiile pentru Evaluarea naţională şi pentru bacalaureat. Probele sunt susţinute în fiecare zi de la ora 9, la nivelul judeţului acestea fiind susţinute de peste 7.500 de elevi de clasa a VIII-a care învaţă în 175 de unităţi de învăţământ. De asemenea, simularea la materiile de bacalaureat va fi susţinută de aproximativ 5.300 de elevi de clasa a XII-a, care învaţă în 47 de unităţi de învăţământ liceal.

Conform metodologiei, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele de la probele scrise la limba şi literatura română şi matematică, în timp ce cei aproximativ 5.300 de elevi de clasa a XII-a au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la materiile de bacalaureat. „Din experienţa anilor trecuţi se poate spune că aceste testări sunt aşteptate cu interes atât de elevi, cât şi de părinţi şi profesori, întrucât reprezintă un antrenament util atât din punct de vedere formal, cât şi din punctul de vedere al verificării cunoştinţelor acumulate. În anii precedenţi s-a înregistrat de fiecare dată o prezenţă foarte bună, care se va menţine, probabil, şi în această sesiune“, a precizat prof. Mihaela Ţura, inspector şcolar general adjunct.

Simulările vor respecta regulamentele examenelor propriu-zise, iar sălile de examen vor fi supravegheate audio-video. Elevii ieşeni vor mai susţine o simulare a examenelor naţionale, organizată de data aceasta către Ministerul Educaţiei. În cazul elevilor de clasa a VIII-a, simularea va fi susţinută înainte de vacanţa de Paşti, în perioada 23-25 martie. Elevii de clasa a XII-a vor susţine simularea examenului de bacalaureat organizată de ministerul în perioada 23 – 26 martie. Conform metodologiei, inspectoratele şcolare mai pot organiza încă o simulare, în luna mai. 

 

 

Comentarii