“La Iaşi se numără oamenii faini”: Acţiune a Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti. De ce merită să faci parte dintr-o asociaţie atât de faină?

duminică, 10 martie 2024, 02:50
4 MIN

„Cel mai interesant lucru este că preşedinta ASJ-ului nu este studentă la Jurnalism. Îmi place că avem oportunitatea de a face multe chestii practice, că ne implicăm şi organizăm evenimente minunate. 

Campania de caritate “Adoptă o Scrisoare” este proiectul care îmi place cel mai mult, pentru că putem ajuta copii care au diferite probleme de sănătate şi nu doar”. Este părerea unui membru al Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti din Iaşi. O asociaţie, însă, cu mult mai multe activităţi, care de care mai interesante.

„Studenţii ar trebui să-şi dorească să facă parte din ASJ pentru oportunităţile oferite”

 După ceva timp petrecut printre voluntari încercând să le spun povestea acestora, mi-am dat seama că despre voluntariat se pot spune multe lucruri. Cunoscuta scriitoare şi publicistă americană Erma Bombeck a spus despre voluntari aşa: „Voluntarii sunt singurele fiinţe de pe faţa pământului care reflectă compasiune, grijă nemăsurată, răbdare şi dragostea adevărată pentru naţiune”. Mi se pare că acest citat îi descrie perfect pe tinerii de la Asociaţia Studenţilor Jurnalişti (ASJ).

Cei de la ASJ se ocupă cu promovarea şi dezvoltarea abilităţilor jurnalistice şi de comunicare ale studenţilor, oferindu-le oportunităţi de formare şi participare la proiecte media. Deşi asociaţia are 17 ani de activitate, momentan sunt 25 de membri activi, care se implică în diverse activităţi în cele două departamente ale asociaţiei: PR şi Proiecte.

ASJ organizează diverse tipuri de evenimente, cum ar fi întâlniri cu oameni din presă, media sau cultură, schimburi de experienţă, vizite la diferite instituţii de media. „Studenţii ar trebui să-şi dorească să facă parte din Asociaţia Studenţilor Jurnalişti, pentru că oferă oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de comunicare, acces la experienţe interesante şi informaţii relevante din domeniu, networking cu profesionişti şi colegi pasionaţi de jurnalism. Prin participarea la activităţile asociaţiei, studenţii pot îmbunătăţi semnificativ experienţa lor în acest domeniu şi pot construi relaţii de valoare. Eu sunt în ASJ de un an şi ceva, din primul an de facultate. Această asociaţie este una dintre cele mai faine experienţe ale studenţiei mele. Aici am cunoscut oameni minunaţi şi m-am implicat în proiecte ce au contribuit mult la formarea mea”, ne-a declarat Mihaela Ciobanu, vicepreşedinte ASJ.

“Ce mai faci, profesore?”

 Tinerii din ASJ s-au ocupat acum de o nouă ediţie a evenimentului “La Iaşi se numără oamenii faini”, unde au avut-o ca invitată pe cunoscuta actriţă Natalia Corban, de la Teatrul Lucceafărul, fiică a şi mai cunoscutului actor ieşean Teo Corban. Pe lângă acest eveniment, tinerii din ASJ se ocupă de un nou proiect „MEDIA ÎN CULISE”, unde vor invita nume mari din mass-media româneşti. De asemenea, vor relua evenimentul “Ce mai faci, profesore?”, unde le pun multe întrebări profesorilor, eveniment care nu a mai avut parte de prea mult succes din cauza pandemiei.

Asociaţia Studenţilor Jurnalişti organizează în fiecare an, în luna decembrie, campania de caritate “Adoptă o scrisoare”. În decembrie 2023 membrii asociaţiei au ajutat copiii internaţi în secţia de oncopediatrie. „Am fost cu câţiva colegi de-ai mei din asociaţie, fizic, să ne jucăm şi să-i ajutăm să scrie o scrisoare pentru Moş Crăciun. Apoi, am publicat acele scrisori pe paginile noastre de Facebook şi Instagram, de unde puteau fi “adoptate” de cineva din urmăritorii noştri, adică puteau să le îndeplinească dorinţele copiilor din scrisoare făcându-i astfel fericiţi. Mi-a plăcut mult experienţa aceasta. Consider că studenţii ar trebui să vină în ASJ, pentru că suntem o echipă de oameni faini. ASJ îşi doreşte să-şi reaprindă spiritul studenţesc, îşi doreşte să creeze un mediu de lucru plăcut şi util. Trebuie să investim cât mai mult în noi şi-n amintiri, pentru că asta contează în studenţie. ASJ este în primul rând pentru studenţii de la jurnalism care doresc să pună în practică teoria de la cursuri încă din primul an de facultate”, ne-a declarat şi Teodora Udişteanu, preşedinte ASJ.

Bunătatea şi voluntariatul

Bunătate: acesta este termenul care caracterizează orice voluntar. Nu ştiu dacă există un avantaj mai mare decât acela de a învăţa toţi împreună să fim mai buni. Cei care sunt voluntari ştiu cu siguranţă că nimic nu e imposibil de atins, deoarece munca, responsabilitatea, curajul, perserverenţa şi optimismul unui voluntar învinge oricând.

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

Comentarii