”Mi-a spus că nu se simte prea bine, acuzând o răceală neobișnuită”. Managerul Operei Iași, despre ultimele zile ale istoricului Sorin Iftimi

sâmbătă, 13 noiembrie 2021, 23:52
1 MIN
 ”Mi-a spus că nu se simte prea bine, acuzând o răceală neobișnuită”. Managerul Operei Iași, despre ultimele zile ale istoricului Sorin Iftimi

Daniel Șandru, managerul Operei Iași, a povestit despre ultima întâlnire cu istoricul Sorin Iftimi.”S-a așezat la masa la care stăteam împreună, i-am turnat apă în paharul din care a sorbit două înghițituri și apoi s-a retras discret. Nu am știut că va fi pentru totdeauna”, au fost ultimele clipe de viață în public ale istoricului răpus de COVID.

Postarea lui Daniel Șandru:

”Sunt terifiat de-a dreptul: aflu că istoricul Sorin Iftimi a plecat spre eternitate. E atât de nedrept și atât de trist!
Am avut extraordinara șansă de a colabora cu domnia sa în atâtea rânduri, tot atâtea ocazii de a-i putea admira profesionalismul, probitatea, onestitatea, modestia și fantastica știință de a povesti istoriile puțin știute ale Iașului!
Ne-am văzut, pentru ultima dată, pe 28 octombrie, când am participat împreună la un eveniment unde mersesem, în principal, pentru bucuria de a-l reasculta povestind. Înainte de intervenția pe care o avea în programul evenimentului, mi-a spus că nu se simte prea bine, acuzând o răceală neobișnuită.
De altfel, a fost nevoit să își întrerupă discursul tocmai din acest motiv. S-a așezat la masa la care stăteam împreună, i-am turnat apă în paharul din care a sorbit două înghițituri și apoi s-a retras discret. Nu am știut că va fi pentru totdeauna, nu am știut că Iașul va pierde atât de multe istorii pe care, cu siguranță, domnia sa le avea pregătite pentru noi.
Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Condoleanțe și multă putere familiei.”

Detalii despre istoricul Sorin Iftimi, AICI

Comentarii