anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

„Mortul” de la Costuleni bate la uşa lumii celor vii: cere judecătorilor să admită că trăieşte

GALERIE
Mortul viu din Costuleni Gabriel Luca
  • Mortul viu din Costuleni Gabriel Luca
- +

Gabriel Luca, bărbatul care a apărut acasă după 8 zile de la înmormântarea sa, s-a adresat instanţei pentru a anula certificatul de deces şi a obţine documente de identitate.

 

„Mortul-viu” de la Costuleni vrea să reintre în lumea oamenilor vii. După ce autorităţile s-au grăbit să-l declare mort pentru a închide un caz de înec şi a fost îngropat de propria mamă, în fapt fiind îngropat un cadavru de nerecunoscut, Gabriel Luca s-a adresat instanţei pentru ca aceasta să constate că e bine, sănătos şi, mai ales, viu. Cererea lui Gabriel Luca de anulare a certificatului său de deces a fost înregistrată marţi, la Judecătoria Răducăneni. Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen al procesului, care ar trebui să fie o simplă formalitate.

Calvarul lui Luca a început la sfârşitul lui octombrie, când a plecat de acasă pentru a lucra la o stână. Întâmplător, a ajuns să muncească la tatăl fostului şef al Poliţiei Locale Iaşi, Alexandru Hordilă. După o lună şi jumătate, în răul Jijia a fost descoperit cadavrul unei persoane înecate. Fratele şi nepoata lui Luca l-au „recunoscut”, ghidându-se după haine, care păreau identice cu cele purtate ultima oară de acesta şi după chipul asemănător. Pe 10 decembrie a avut loc înmormântarea, cu toate cele cerute de datini, iar pe 18 decembrie, „mortul” s-a întors acasă. Rudele tocmai îi pregăteau praznicul de 40 de zile de la data când se presupune că a decedat: data dispariţiei de acasă, în fapt data plecării lui la stână. Persoana îngropată în locul lui nu a fost încă identificată.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.