Amendă CNA de 10.000 lei pentru un post TV din Iași controlat de un fost rector – „Incitare la ură rasială”

vineri, 21 ianuarie 2022, 10:13
1 MIN
 Amendă CNA de 10.000 lei pentru un post TV din Iași controlat de un fost rector – „Incitare la ură rasială”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, posturile România TV, Etno TV şi Taraf TV cu somaţii publice din cauza încălcării dispoziţiilor Codului de reglementare a conţinutului audiovizual şi amendă de 10.000 de lei pentru postul Apollonia TV din Iaşi pentru încălcarea prevederilor art. 47 alin. (1) din Codul audiovizualului.

În urma analizării rapoartelor întocmite de Direcţia Control, pentru nerespectarea unor prevederi ale Codului audiovizualului, Consiliul a decis să aplice sancţiunea: amendă de 10.000 de lei postului Apollonia TV (Iaşi) pentru încălcarea prevederilor art. 47 alin. (1) din Codul audiovizualului, la difuzarea emisiunii "Inimă de român" din data de 03.11.2021, titlul afişat pe ecran: "Pogromul de la Iaşi din 1941 – Între minciuna oficială şi marele adevăr istoric" ("Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de incitare la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război").

Postul TV ieșean este deținut de fundația controlată de fostul rector UMF, Vasile Burlui, care are și o universitate privată cu același nume: Apollonia

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii