anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Asfaltarea a 13 km de drum în Cristeşti, disputată de cinci ofertanţi

GALERIE
asfaltari-drumuri
  • asfaltari-drumuri
- +

Cinci oferte concurează pentru contractul de lucrări de refacere a 20 de segmente de drum de pe raza comunei Cristeşti. Porţiunile respective de drum (de exploatare, sătesc şi comunal), situate în satele Cristeşti şi Homiţa, au o lungime totală de 13,2 km. Ele vor fi modernizate prin asfaltare, după ce Compania Naţională de Investiţii le-a inclus în subprogramul „Lucrari în primă urgenţă” din cauză că au fost afectate de viiturile din cursul anului 2019. Lăţimea carosabilului variază între 3 şi 5,5 m.

La licitaţia care porneşte de la valoarea estimată de 27,13 milioane de lei şi-au anunţat participarea cinci asocieri de firme, conduse de Eky-Sam, Bogdy Trans, Conest, Danlin XXL, respectiv Simmar Trans. Componenta financiară este prinicipalul criteriu în evaluarea ofertelor (60 la sută). Durata contractului va fi de 50 de luni: două luni proiectarea, 12 luni execuţia şi 36 de luni perioada de garanţie.

„Reţeaua rutieră actuală a comunei se prezintă parţial asfaltată, dar cea mai mare parte este la nivel de drum parţial pietruit colmatat cu pământ şi cuprinde o serie de podeţe improprii desfăşurării traficului auto şi/sau circulaţiei pietonale, stare care influenţează negativ viaţa şi activitatea locuitorilor”, se arată în Caietul de sarcini. Documentul adaugă că „adoptarea unei soluţii tehnice de pietruire ar perpetua problemele actuale, eficienţa economică şi socială pe termen lung a unor astfel de investiţii fiind minimă”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.